Obavijesti Video Pretražite Navigacija
znakovito šuti

Plenković promijenio taktiku: Ne odgovara na Milanovićeve provokacije. Komunikologinja poručuje: "Koliko će izdržati ovisi o tome koliko će ga kritika pogoditi"

Aktualno Galerija +0 Gabrijela Kišiček, komunikacijska stručnjakinja Galerija 1/1 >>
Premijer Plenković odlučio je promijeniti taktiku. Već danima ne odgovara na provokacije predsjednika Milanovića. Ako se pita komunikologe - to je mudra odluka.

Posjetio je izložbu i otišao bez riječi. Već drugi dan premijer znakovito šuti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković analitičari o tajnim snimkama Jesu li ove snimke početak rušenja Plenkovića? "Na izmaku su snaga i živaca, ali ovo je dobro za sve nas" Andrej Plenković Zadnji dan kampanje Plenković vrlo ležerno komentirao snimke na kojima vrijeđa DP i Most: Na jedno je zamalo umro od smijeha

"Gospodine Medved kako komentirate da premijer već dva dana ignorira medije i pušta vas da komentirate", pitali su zamjenika predsjednika HDZ-a novinari, a on kaže da ih premijer ne ignorira...

Ali niti ne odgovara na predsjednikove provokacije. Ovaj puta oko Oluje.

"On je bio bjegunac ustvari kao i mnogi drugi i zato sad liječi komplekse. Gojenac onog sistema, privilegirano čedo. I skljokao se na +35! Nema anemiju jer se lažno predstavlja, dakle ima lažnu dijagnozu", kaže Zoran Milanović.

Zato danas Milanoviću odgovara Jandroković.

"To je govor koji čitamo ispod tekstova na portalima i na društvenim mrežama. I mislim da nije niti ispravno, niti primjereno, niti pristojno govoriti o nečijem zdravstvenom stanju. Pritom se rugajući“, rekao je Gordan Jandroković, izvjestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović.

I jučer su umjesto premijera govorili drugi. Ako se pita komunikologe to je dobra odluka.

"Ignoriranjem umanjuje važnost i vrijednost kritke i na kraju mislim da je premijer shvatio da bi odgovorom na kritike ponovno došlo do ujednačavanja između njih dvojice i da bi se ta retorika mogla protumačiti na sličan način", kazala je komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček.

"Najvažnije da prestane ta vrsta komunikacije koja je uvredljiva. Vrlo je teško nakon što vas netko uvrijedi ići normalno razgovarati", kaže Jandroković.

A kad samokontrola popusti onda to izgleda ovako.

"Ovo što govori taj klaun Milanović mi je zadnja rupa na svirali. Imate veselih klauna koje djeca vole, imate tužnih klauna, a imate i klauna iz horor filmova kojih se ljudi boje", govorio je predsjednik Sabora 12. svibnja ove godine.

Sad je pitanje je koliko će premijer izdržati.

"Pitanje koliko će izdržati ovisi o tome koliko će ga kritika pogoditi", kaže Kišiček. A sutra je predsjednik na Krku.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene