Klub HDZ-a dao je jednoglasnu potporu Ivanu Malenici, kojega je premijer Andrej Plenković predložio kao novog ministra uprave. Ivan Malenica danas nije došao u Sabor.

Galerija


"Kao što je premijer najavio, potrebna su kadrovska osvježenja u Vladi. Na tom tragu je i gospodin Malenica, koji je dekan Veleučilišta u Šibeniku, predsjednik stranačkog Odbora za upravu i lokalnu samoupravu, pravnik, stručnjak i ispunjava sve potrebne reference za ministra. Stoga ga je Klub jednoglasno podržao", izvijestio je Bačić novinare nakon sjednice HDZ-ova kluba.

Vezani članci Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa (Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL) Nataša Novaković: "Izjave premijera bile su neprimjerene i iznenadile su me. Neću komentirati na osobnoj razini" Građevinarstvo (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Inženjeri graditeljstva upozoravaju: ''Gradilišta škola, vrtića, zračnih luka... moći će voditi prvostupnici sa samo dvije godine iskustva''

Bačić je rekao da na sjednici nije bilo riječi o novim kadrovskim rješenjima na drugim ministarskim pozicijama. "Dogovoreno je da ćemo do kraja mjeseca sazvati izvanrednu sjednicu Hrvatskog sabora na kojoj bi se odlučivalo o imenovanju novih ministara u Vladi", kazao je.

Nije želio govoriti koliko će ministara biti smijenjeno u sklopu rekonstrukcije Vlade, ali kaže da je stav svih koalicijskih partnera da treba napraviti rekonstrukciju.

Novinari su Bačića pitali i ima li Goran Marić i dalje povjerenje vodstva stranke s obzirom na afere: ''O statusu ministara odlučuje predsjednik Vlade'', rekao je kratko Bačić.

Izvanredna sjednica Sabora održat će se do kraja mjeseca, a na njoj bi trebao biti potvrđen Malenica, ali i ostali novi ministri u sklopu rekonstrukcije Vlade.

Iako Bačić govori o sazivanju izvanredne sjednice Sabora do kraja srpnja, neslužbeno se doznaje da bi se mogla održati već krajem idućeg tjedna, a rekonstrukcija Vlade mogla bi obuhvatiti četiri do pet ministara.

Premijer Andrej Plenković u četvrtak kasno poslijepodne najavio je da će za novog ministra uprave predložiti Ivana Malenicu, dekana Veleučilišta u Šibeniku, ali da se o njemu u petak neće glasati u Saboru.

"Predstavljam ga sada javnosti, a on će tek ići na saslušanja na saborske odbore, sutra neće biti glasanje o njemu", rekao je Plenković ispred Banskih dvora. (M.T./Hina)

Luis Figo otkrio: "Promijenio bih mnoge pogrešne odluke. Ronaldo nije ambiciozan"