Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZAJEDNIČKA SJEDNICA

Plenković predložio Milanoviću da se u petak održi sjednica VNS-a zbog ruske agresije na Ukrajinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković predložio je u četvrtak predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću da se sutra, u petak, 25. veljače, sazove sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS) zbog ruske agresije na Ukrajinu, potvrđeno je Hini iz Vlade.

"Poštovani gospodine predsjedniče Republike, na temelju Članka 4. Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske, predlažem da sutra sazovemo sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost. Predlažem da jedina točka dnevnog reda sutrašnje sjednice bude vojna agresija Rusije na Ukrajinu", stoji u dopisu koji je danas iz Vlade upućen na Pantovčak.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na sjednici Vlade UOČI ODLASKA U BRUXELLES Plenković: ''Riječ je o najozbiljnijem udaru na sigurnost cijele Europe, promijenjena je slika svijeta kakav smo poznavali''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SASTAO SE S UKRAJINSKIM VELEPOSLANIKOM Plenković osudio napad: ''Hrvatska će podržati sankcije Rusiji, spremni smo pomoći Ukrajini''

Prema Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske sjednicu VNS-a zajednički sazivaju i pitanja o kojima će se raspravljati i odlučivati zajednički utvrđuju predsjednik Republike i predsjednik Vlade.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene