Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret u Podgorici

Plenković otkrio o čemu je razgovarao s potpredsjednikom SAD-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković i američki potpredsjednik Mike Pence sastali su se na marginama summita u Podgorici.

Na okupljanje Američko-jadranske povelje u Podgorici stigao je Mike Pence, američki potpredsjednik i desna ruka Donalda Trumpa koji je na marginama summita kratko razgovarao s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem.

Pročitajte i ovo Hamed Bangoura Objavio na Twitteru Bangoura opisao bliski susret s Plenkovićem: "Znam da nećete vjerovati..." Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta"

"Ja sam uputio poziv da jednom prigodom kada ponovno bude na europskom kontinentu posjeti i Hrvatsku. Razgovarali smo o suradnji u obrambenom području, koristi za gospodarsku i energetsku suradnju Inicijative triju mora te općenito o trenutnom stanju u Sjevernoatlantskom savezu", kazao je Andrej Plenković.

Pence je kazao kako će SAD nastaviti podržavati zapadni Balkan na "poduzimanju koraka prema stabilnim vladama, demokratskim reformama i vladavini prava".

"Nastavit ćemo podržavati Daytonski sporazum i principe koje predstavlja i predani smo dijalogu između Srbije i Kosova kako bi potpuno normalizirale odnose", kazao je Pence.

Kako je u Dnevniku Nove TV izvijestila reporterka Paula Klaić Saulačić, naglasak je na euroatlantskoj perspektivi regije.

"Skup se održava manje od dva mjeseca nakon crnogorskog ulaska u NATO unatoč snažnom protivljenju Rusije. To ide u prilog jačanju američog utjecaja u regiji, a dokaz tomu je i posjet potpredsjednika SAD-a Pencea, najvišeg američkog dužnosnika koji je posjetio Crnu Goru", izvijesitla je Klaić Saulačić.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene