Andrej Plenković (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)
Andrej Plenković (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se na sutrašnji prosvjed u Vukovaru.


Na pitanje novinara hoće li HZD-ovci koji dođu na prosvjed biti sankconirani, tek je kratko poručio: "Vidjet ćemo".

Vezani članci Peđa Grbin i Andrej Plenković Plenković oštro po oporbi i Grbinu: "Bez asistencije s Pantovčaka nitko ne bi ni znao da je on predsjednik SDP-a" Andrej Plenković u Istri Plenković o snimci s Odbora za zdravstvo: "Beroš je natuknuo otprilike, ali to nije točno. Lokalni izbori nemaju veze s reformom zdravstva"

Najave da će dio članova HVDRA-e ipak ići na prosvjed u Vukovar, unatoč odluci Glavnog odbora, prokomentirao riječima da je to pitanje za predsjednika HVIDRA-e Josipa Đakića.

Novinari su ga, naime, pitali da komentira "raspad” u HVIDRA-i s obzirom na to da je nekoliko njezinih najvećih podružnica najavilo da će otići na prosvjedni skup u Vukovaru, a premijer je odgovorio: "To pitajte Đakića."

Upitan za komentar istupanja iz HDZ-a 19 članova stranačkog ogranka na zagrebačkom Žitnjaku, Plenković je odgovorio: "Nemam komentara."

Predsjednik HVIDRA-e i saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić jutros je u Saboru također komentirao prosvjed.

Unatoč tome što je zagrebačka organizacija HVIDRA-e najavila dolazak na prosvjed (dok je glavni odbor donio odluku o nepodržavanju prosvjeda), Đakić smatra da u HVIDRA-i nema podjela.

Plenković je odgovarao na novinarska pitanja nakon predstavljanja projekta OBZOR 2020 na Institutu Ruđer Bošković i tom prilikom istaknuo da Vlada jako puno izdvaja za znanost i znanstvenu infrastrukturu te da će, sukladno rastu gospodarstva i mogućnostima, dodatno financirati znanost. (Hina)