Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dio udruga ipak dolazi

Šef HVIDRA-e Josip Đakić: "Prosvjed u Vukovaru gubljenje je vremena, novca i živaca"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HVIDRA-e i saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić jutros je u Saboru komentirao sutrašnji prosvjed u Vukovaru u organizaciji gradonačelnika Ivana Penave.

Zagrebačka organizacije HVIDRA-e najavila je kako će sutra organizirati prijevoz na prosvjed u Vukovar, unatoč odluci Glavnog odbora da ne podrži prosvjed.

Pročitajte i ovo Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu Josip Đakić (Foto: Dnevnik.hr) IZBORNI SABOR Josip Đakić po peti put izabran na čelo HVIDRA-e

"Nije to podjela HVIDRA-e, nikome nismo zabranili odlazak, pojedinci su se se organizirali. HVIDRA je donijela odluku da ne želimo politizaciju i da ne želimo remetiti ono što je Penava sazvao, zato smo otkazali naše igre tamo. Mi imamo statut po kojem radimo, postupamo i odgovorno vodimo organizaciju koja zastupa najveći broj ratnih vojnih invalida u Hrvatskoj. Najveće udruge nisu otišle u Vukovar, dva autobusa nisu sve udruge", kazao je Đakić.

Kaže da u HVIDRA-i postoje ljudi različith opcija, različitih mišljenja i na to imaju pravo. Ipak, ističe da organizacija funkcionira po principu većine glasova.

"Ne slijede sankcije, razgovarat ćemo i vidjet ćemo kako će biti. S obzirom na to koliko stranaka dolazi, sadašnji prosvjed govori samo o gubljenju vremena, novca i živaca", rekao je Đakić.

Šef HVIDRA-e smatra kako time što nije podržao prosvjed nije izgubio. Kazao je i kako ta organizacija nije samo privjesak HDZ-a, nego da se brine o invalidima.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene