Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trovanje bivšeg špijuna

Plenković u rano jutro izašao pred novinare: "U ponedjeljak ćemo odlučiti kako se postaviti. Riječ je o ozbiljnom problemu"

Andrej Plenković (Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Andrej Plenković (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Čelnici EU-a dogovorili su prilično oštru izjavu osude Rusije, koja se optužuje za napad nervnim otrovom u Engleskoj. Neke zemlje razmatraju protjerivanje ruskih diplomata ili povlačenje svojih veleposlanika.

Hrvatski državni vrh u ponedjeljak će razgovarati o tome kako će se postaviti, izjavio je u petak rano ujutro hrvatski premijer Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku"

Plenković je rekao da se za vrijeme večere razgovaralo o napadu u Ujedinjenom Kraljevstvu u sklopu kojeg je otrovan bivši špijun Sergej Skripal. Theresa May iznijela je temeljite informacije o napadu i rekla kako postoji mogućnost da je za napad odgovorna Ruska Federacija.

"Tu su sve članice pokazale solidarnost, usvojeni su dosta čvrsti zaključci, očekuje se također vrlo vjerojatno da se povuku određeni diplomatski potezi koje su već neke države članice najavile", rekao je hrvatski premijer. Odgovarajući na pitanje o kakvim diplomatskim potezima govori, rekao je da nekoliko članica EU-a razmatra dvije opcije. Prva je uskraćivanje gostoprimstva dijelu akreditiranih predstavnika Ruske Federacije u njihovim zemljama, a druga da povuku na konzultacije svoje veleposlanike iz Moskve.

Kako će se postaviti Hrvatska, bit će poznato nakon sastanka u ponedjeljak, rekao je. O ovoj temi će razgovarati državni vrh i vidjeti kako pokazati solidarnost s Ujedinjenim Kraljevstvom.

Plenković je rekao da se radi o ozbiljnom problemu koji ugrožava i krši međunarodno pravo i odgovarajuće konvencije o zabrani kemijskog oružja.

"Riječ je o ozbiljnom problemu, većina država u ovom trenutku dijeli stav Ujedinjenog Kraljevstva", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene