Predsjednik je Badnjak proveo na Kosovu s hrvatskim vojnicima u jednoj od vojnih baza kod Peći. Predsjednikov posjet vojnicima prati reporterka Ivana Pezo Moskaljov.

Galerija Ivana Pezo Moskaljov Zoran Milanović - 1 Zoran Milanović - 2 +1 Zoran Milanović - 3

Sa zapovjednikom je Zoran Milanović razgovarao o trenutnoj situaciji te razgledao naoružanje. S vojnicima je i ručao bakalar. U misiji KFOR-a smješteno je oko 140 vojnika, te vojni piloti i tehničari s dva helikoptera.

Vezani članci Andrija Jarak - 2 Milanović i Banožić susrest će se već u utorak: "S obzirom na izrečeno teško je očekivati kvalitetnu suradnju" Ministar obrane Mario Banožić i predsjednik Zoran Milanović Oglasio se MORH: "Milanović je poslao vojsku u BiH bez papirologije. Spriječili smo međunarodni skandal"

"Bakalar je specijalno iz Splita dolazio jer u Zagrebu nije bio dovoljno kvalitetan tako da se ispričavam svojim sunarodnjacima ako smo ih oštetili, ali ovo je senzacija. Ovo je vojska, ovo je naprosto kada ih se pusti na miru i kada je politika dalje od njih - oni uživaju jer ovo je posao koji je izabran. Dakle, nitko ovdje nije morao doći, nego zato što želi", rekao je predsjednik.

Zoran Milanović Pogledajte Milanovićevu čestitku za Božić: "Vidimo kako u društvu nedostaje sluha za nijanse...''

Zoran Milanović - 2 Predsjednik Zoran Milanović testirao se na koronu nakon što se družio s Đukanovićem, koji je pozitivan

Hrvatski vojnici koji se nalaze u misiji KFOR-a - u najbrojnijoj su misiji. "Stigli su prije mjesec dana, a ostaju do proljeća. Uz bok su sa kolegama iz osam zemalja. Za sebe kažu da je na njima ogromna odgovornost, ali i velike zadaće. Osim što osiguravaju ovu bazu koja je samo jedna od onih u kojima se nalaze, patroliraju zapadno od Prištine. Osiguravaju druge sakralne objekte na području Kosova. Uvježbavaju se sa svojim kolegama. Pokazali su opremu s kojom barataju. Treba reći da su na Kosovo stigli kao pojačanje pilotima i tehničarima koji se ovdje nalaze sa dva helikoptera još iz 2009. godine. Kažu da unatoč različitim međunarodnim, nacionalnim incidentima koji vladaju na području Kosova - sigurnost nije ugrožena, ne strahuju za nju. U to su, kažu, uvjerili i predsjednika", objasnila je Pezo Moskaljov.

 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju