Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedni više od 15 milijuna kuna

Plenković i Medved braniteljima uručili ključeve 105 automobila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković i ministar branitelja Tomo Medved uručili su danas ključeve osobnih vozila 100-postotnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima I. skupine.

Ukupno je dodijeljeno 105 osobnih automobila koji svojim tehničkim karakteristikama u potpunosti odgovaraju zahtjevima HRVI 100% I. skupine.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Hamed Bangoura Objavio na Twitteru Bangoura opisao bliski susret s Plenkovićem: "Znam da nećete vjerovati..."

"Ovih 105 vozila vrijedno je više od 15 milijuna kuna, a prilagođena su 100-postotnim invalidima. U Ministarstvu branitelja provodimo mjere za poboljšanje vaših uvjeta života. Predviđa se kako ćemo i dalje dodjeljivati vozila, uključujući i one za pripadnike HVO-a. Vaš put je i naš put pa se moramo truditi da vam ga olakšamo. Svjesni smo problema i napora koji imate svaki dan. Hvala vašim obiteljima koji su čuvari vašeg zdravlja", kazao je Medved.

Premijer Andrej Plenković kazao je kako mu je zadovoljstvo što braniteljima može uručiti ključeve automobila.

"Ovime ispunjavamo zakonsku obvezu, to je ljudska i moralna obveza. Zahvaljujući vama i drugim braniteljima imamo neovisnu domovinu. Sve to ne bi bilo moguće bez vas i to vam nikada nećemo zaboraviti. Moja vlada vaš će položaj imati visoko na listi prioriteta. Želimo vratiti povjerenje branitelja u politiku i institucije države. Proračun za mirovine povećan je za 600 milijuna kuna. Donošenjem jedinstvenog zakona, vaša prava će biti sustavnije uređena. Ova dodjela olakšat će vam svakodnevan život", kazao je premijer Andrej Plenković.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene