Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijer Andrej Plenković i ministar branitelja Tomo Medved uručili su danas ključeve osobnih vozila 100-postotnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima I. skupine.


Ukupno je dodijeljeno 105 osobnih automobila koji svojim tehničkim karakteristikama u potpunosti odgovaraju zahtjevima HRVI 100% I. skupine.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković komentirao susret s Vučićem: "To je za Hrvatsku neprihvatljivo. Taj potez je korak unatrag u našim odnosima" Andrej Plenković i Christine Lagarde Plenković na neformalnom sastanku svjetskih gospodarskih lidera, sastao se i s predsjednicom Europske središnje banke

"Ovih 105 vozila vrijedno je više od 15 milijuna kuna, a prilagođena su 100-postotnim invalidima. U Ministarstvu branitelja provodimo mjere za poboljšanje vaših uvjeta života. Predviđa se kako ćemo i dalje dodjeljivati vozila, uključujući i one za pripadnike HVO-a. Vaš put je i naš put pa se moramo truditi da vam ga olakšamo. Svjesni smo problema i napora koji imate svaki dan. Hvala vašim obiteljima koji su čuvari vašeg zdravlja", kazao je Medved.

Premijer Andrej Plenković kazao je kako mu je zadovoljstvo što braniteljima može uručiti ključeve automobila.

"Ovime ispunjavamo zakonsku obvezu, to je ljudska i moralna obveza. Zahvaljujući vama i drugim braniteljima imamo neovisnu domovinu. Sve to ne bi bilo moguće bez vas i to vam nikada nećemo zaboraviti. Moja vlada vaš će položaj imati visoko na listi prioriteta. Želimo vratiti povjerenje branitelja u politiku i institucije države. Proračun za mirovine povećan je za 600 milijuna kuna. Donošenjem jedinstvenog zakona, vaša prava će biti sustavnije uređena. Ova dodjela olakšat će vam svakodnevan život", kazao je premijer Andrej Plenković.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju