Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr

Premijer Andrej Plenković i pročelnik Ureda za prostorno uređenje Zagreba Dinko Bilić sastali su se na temu potresa koji su pogodili glavni grad. Predsjednik Vlade komentirao je i popuštanje mjera.


Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se s predstavnicima Grada Zagreba te arhitektonske i građevinske struke na temu potresa koji je zadesio Zagreb i sanacije šteta. Premijer je rekao da su htjeli dobiti cjelovitu sliku i sugestije kako bi pripremili kvalitetan zakonski okvir za sanaciju oštećenih zgrada. Rekao je da će nastojati da se zakon donese brzo, ali da s obzirom na kompleksnost ne može reći točan datum.

Vezani članci Namjerno mimolaženje - 6 Vojska slavi, državni vrh se mimoišao: Nije im prvi put Svečana akademija u Domu Hrvatske vojske - 5 Svečana akademija u Domu Hrvatske vojske: "Nagrada je svakako dokaz da znam, hoću i mogu - još uvijek"

Resorni ministar Predrag Štromar prije nekoliko je dana za DNEVNIK.hr rekao da se šteta procjenjuje na oko 42 milijarde kuna, a gradonačelnik Milan Bandić nije htio procjenjivati štetu.

Na prošlom sastanku Plenkovića i Milana Bandića gradonačelnik je rekao da su građani krivi što nisu ulagali u svoju imovinu.

O popuštanju mjera

Premijer Plenković rekao je da će Zavod za javno zdravstvo objaviti detaljne upute i da nema potrebe za ''šušur'' koji se pojavio zbog popuštanja mjera. ''Državu ne zanima gdje je tko od građana, nego nas zanima zdravlje građana'', odgovorio je na pitanje zašto se ne ukinu propusnice za kretanje. Rekao je da će od 11. svibnja proširiti opseg razloga za izdavanje propusnica i onda razmotriti kakvo je stanje. ''Vidjet ćemo tada što će biti, ne želim gatati'', rekao je.

Na pitanje kada bi se trebali održati izbori odgovorio je da temeljna zadaća Vlade gospodarski oporavak.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju