Obavijesti Video Pretražite Navigacija
35 tjedana nakon obećanja

Učiteljima rastu plaće: "Napokon će biti ispravljena nepravda''

Učitelji i logopedi prosvjeduju zbog niskih plaća (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Učitelji i logopedi prosvjeduju zbog niskih plaća (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Učitelji i logopedi prosvjeduju zbog niskih plaća (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/1 >>
Na sjednici Vlade u četvrtak će biti riječi o učiteljima i stručnim suradnicima u ustanovama u kojima se školuju djeca s poteškoćama u razvoju.

Plaće učitelja i stručnih suradnika vratit će se, kako doznaje Dnevnik Nove TV, na razinu na kojoj su bile prije donošenja kolektivnog ugovora kojim su im bili smanjeni dodaci na plaću. Za oko 1000 djelatnika to znači izjednačavanje koeficijenata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ulaz samo 10 kuna NOGOMETAŠI POMAŽU DJECI 'Sutra je taj turnir, pozivam sve ljude da dođu da pomognu' Slika nije dostupna Kolektivni ugovor Dobra vijest za SVE zaposlene u zdravstvu

"Punih 35 tjedana nakon obećanja premijera Andreja Plenkovića da će to biti riješeno, u četvrtak će napokon biti ispravljena nepravda prema onima koji u obrazovanju rade najteži posao u najzahtjevnijim uvjetima", rekao je Željko Stipić, predsjednik sindikata Preporod.

"Porast koeficjenata od pet, šest ili sedam posto sigurno je pozitivan iskorak u pravome smjeru. Nažalost, sve skupa je trajalo predugo, moralo se i prosvjedovati, morali smo se dopisivati, ali na kraju ipak možemo zaključiti da se isplatilo i da će nepravda prema radnicima u posebnim ustanovama napokon biti ispravljena", dodao je Stipić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene