Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mali iznajmljivači

Pitate se kako produžiti turističku sezonu? Odgovor su - difuzni hoteli!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Dubrovniku se privatnim iznajmljivanjem bavi više od 2 tisuće obitelji. Kako bi se i oni nametnuli u jakoj konkurenciji, rješenje vide u udruživanju manjih iznajmljivača u takozvane difuzne hotele.

Kako produžiti turističku sezonu, i goste privući i izvan tri udarna ljetna mjeseca, pitanje je koje muči sve koji zarađuju od turizma.

Pročitajte i ovo Taksi u Dubrovniku - 1 Problem velikih gužvi Dubrovnik kreće u obračun s prometnim kaosom: Novim rješenjem nisu svi zadovoljni Ilustracija žene koja je otkupila bezvrijednu narukvicu Policija traga za muškarcem Je li moguće da netko na ovo nasjedne? Pogledajte što je učinila lakovjerna žena

U Dubrovniku se privatnim iznajmljivanjem bavi više od 2 tisuće obitelji. Kako bi se i oni nametnuli u jakoj konkurenciji, rješenje vide u udruživanju manjih iznajmljivača u takozvane difuzne hotele.

Ekoturizam: Hit su kamene kuće!

Branka ima 15 apartmana unutar zidina, a jedan od njih je i preuređena nekadašnja biskupska palača.

'Naša sezona počne oko Uskrsa, i završava krajem 10.mjeseca', objašnjava Branka Dabrović, privatna iznajmljivačica.

Kada ima višak gostiju, Branka surađuje s Marcom, koji također ima svoje apartmane. Svoju budućnost vide upravo u suradnji, u difuznim hotelima; trde, jedino tako možemo postati konkurencija i pravim hotelima.

'Jer mi do sada, agencijam nismo interesantni jer smo mali,. individualne primamo goste isključivo ovako da bi imali mogućnost da primimo stotinjaki gostiju odjednom, udruženi u neku organizaciju, mislim da bi to bilo interesantno za svih', dodaje Dabrović.

U Dubrovniku su sličnim poslom bavi više od 2 tisuće obitelji, koje iznajmljuju 13 tisuća kreveta.

Grad Osijek povoljno iznajmljuje poslovne prostore

'Difuzni hotel omogućuje jednom djelu grada da se udruži, da se 50, 60 postelja zajednički prezentiraju na tržištu. Nama je cilj da produžimo sezonu u privatnom smještaju, koja je sada nekih 67,8 dana', objašnjava Božo Burić iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Apartmani su tu, iznajmljivačima ostaje da postave recepiciju i, ako to ne rade sami, s nekim restoranom dogovore doručak za goste.

'Da se ta recepcija može, to treba, iziskuje da bude četvero ljudi najmanje, koji znaju. Kako to platiti, kako izići na kraj?', pita se Marc van Bloemen, privatni iznajmljivač.

A u tome mogu računati na potporu grada.

'S jednom plaćom kroz 6 mjeseci za jednoga zaposlenoga, napraviti ćemo web stranice, osigurati ćemo prostor za recepciju, dati ćemo cijeli marketing što grad i turstička zajednica mogu pružuti', rekao je Andro Vlahušić, dubrovački gradonačelnik.

S ovim modelom Branka i Marc već iduće godine možda budu imali i svoj hotel.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene