Na području Pehlina i Kantride, na zapadnoj strani Rijeke, pijavica je u srijedu navečer izazvala materijalne štete.

Galerija


Kiša je počela padati oko 16 sati, gradskim ulicama krenule su bujice. Nevrijeme je kulminiralo u večernjim satima na zapadnom dijelu Rijeke kad se pojavila pijavica.

Vezani članci Goran Tomac, dopročelnik HGSS-a Delnice Snijeg, olujni vjetar i led okovali Hrvatsku: Iz HGSS-a poslali važno upozorenje - "Uvjeti se mijenjaju jako brzo..." Šteta nakon pijavice u Dugopolju Pogledajte video: Pijavica u Dugopolju čupala stabla i oštetila šest kuća

Prema očevidcima, pijavica se pojavila oko 21.30 sati na Kantridi, iznad brodogradilišta 3. maj. Jaki vjetar srušio je stablo na prometnici iznad brodogradilišta, koje je palo na nadstrešnicu na autobusnoj postaji i uništilo je u potpunosti.

Osim toga, potopljena je jedna jedrilica u moru, razbacane su barke izvučene na suhi vez, počupana su stabla, a s kuća su letjeli krovovi.

Štete su nastale i na području Pehlina, na sjeverozapadnom rubu Rijeke. Prema informaciji riječkih vatrogasaca, oštećeno je ukupno šest automobila, nekoliko krovova i pročelja zgrada.

Stablo, koje je palo na četverotračnu Liburnijsku ulicu iznad 3. maja, ubrzo je ispiljeno, te je omogućen promet. (Hina,M.V.)