Na području Pehlina i Kantride, na zapadnoj strani Rijeke, pijavica je u srijedu navečer izazvala materijalne štete.

Galerija


Kiša je počela padati oko 16 sati, gradskim ulicama krenule su bujice. Nevrijeme je kulminiralo u večernjim satima na zapadnom dijelu Rijeke kad se pojavila pijavica.

Vezani članci Poplavljena ulica u Rijeci (Foto: Dnevnik.hr) - 1 ''Grad koji teče'' ponovno je pod vodom: Obilna kiša poplavila ulice Rijeke, automobili se probijaju kroz bujicu Pijavica kod Pakoštana (Foto: Zdravko Markič) - 3 Nevrijeme poharalo obalu: Pijavicu snimili kraj Pakoštana, kod Makarske je bila velika kilometar

Prema očevidcima, pijavica se pojavila oko 21.30 sati na Kantridi, iznad brodogradilišta 3. maj. Jaki vjetar srušio je stablo na prometnici iznad brodogradilišta, koje je palo na nadstrešnicu na autobusnoj postaji i uništilo je u potpunosti.

Osim toga, potopljena je jedna jedrilica u moru, razbacane su barke izvučene na suhi vez, počupana su stabla, a s kuća su letjeli krovovi.

Štete su nastale i na području Pehlina, na sjeverozapadnom rubu Rijeke. Prema informaciji riječkih vatrogasaca, oštećeno je ukupno šest automobila, nekoliko krovova i pročelja zgrada.

Stablo, koje je palo na četverotračnu Liburnijsku ulicu iznad 3. maja, ubrzo je ispiljeno, te je omogućen promet. (Hina,M.V.)