Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pijan usmrtio 18-godišnjakinju

Starigrad u šoku nakon tragedije: "Tu nema policije, to se događa svaki dan"

Tragedija u Starigradu (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Tragedija u Starigradu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Tragedija u Starigradu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Tragedija u Starigradu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Tragedija u Starigradu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Tragedija u Starigradu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Katarina Jusić uživo iz Starigrada o teškoj prometnoj nesreći (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Još jedna tragedija na hrvatskim cestama. Ljetovanje je kobno završilo za 18-godišnju djevojku, dok su njezine dvije prijateljice lakše ozlijeđene. Krivac je maloljetni pijani motociklist bez vozačke dozvole.

Pijani motociklist ugasio je život osamnaestogodišnje djevojke i ozlijedio njezine prijateljice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Tragedija u Zagrebu: U sudaru s automobilom poginuo motociklist Ilustracija Preminuo na mjestu Tragedija na Korčuli: Motociklist sletio s mokrog kolnika i zabio se u stablo

''Nešto prije šest sati zaprimili smo tri osobe. Najteže je bila djevojka 18 godina koja je imala brojne ozljede. Podlegla je ozljedama i umrla u 8:30 sati. Ostali su lakše ozlijeđeni i pušteni su doma na kućnu njegu'', rekao je Edi Karuc, zamjenik ravnatelja OB Zadar.

Starigrad ovakvu tragediju ne pamti, ali mještani pred kameru nisu htjeli. U šoku su i gosti ovog mjesta na magistrali, ali upozoravaju.

''Svi smo šokirani, ali nije čudo. Tu policije nema. Takve stvari se događaju svaki dan. Na motorima na zadnjem kotaču voze 100 na sat'', ispričao je Zdravko iz Samobora.

Promet bi ubrzo, na cesti kroz ovo turističko mjesto, trebale nadgledati kamere. ''MUP bi trebao postaviti kamere pa će valjda i sudionici paziti'', rekao je Marin Čavić, pročelnik jedinstvenog upravnog odjela.

Protiv maloljetnog vozača koji je pod utjecajem alkohola upravljao motociklom bez položenog vozačkog ispita podignuta je kaznena prijava.

''Sportski motori se ne kupuju djeci i ne daju im se u ruke. Pogotovo neodgovornima koji konzumiraju alkohol. U konkretnom slučaju bilo je sigurno da će se nesreća dogoditi'', kaže Goran Husinec, sudski vještak za cestovni promet.

Ovo je već treća smrt na zadarskim prometnicama u posljednjih pet dana. ''Ove godine imamo već devet smrtno stradalih osoba u prometu. Prošle godine je bilo 12 do današnjeg dana. Oba broja su preveliki i zabrinjavajući za sve nas'', istaknuo je Božidar Budiša, voditelj službe policije PU zadarske.

Kriminalističko istraživanje je završilo, a mladić je tijekom dana predan nadležnom općinskom državnom odvjetniku za mladež u Zadru. Neslužbeno doznajemo da će biti zadržan u istražnom zatvoru do 30 dana. No ova tragedija otvara brojna pitanja i odgovornosti. Što je 16-godišnjak radio na motociklu bez dozvole i k tome pijan, te kako je došao u posjed veće količine alkohola? Znamo da je alkohol zabranjen za maloljetnike.

Stanovnici upozoravaju da bi tijekom turističke sezone trebale biti češće policijske kontrole.

Opreza nikad dosta. U prvih šest mjeseci ceste diljem Hrvatske odnijele su 144 života.


 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene