Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula imenovan je u srijedu potpredsjednikom Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom, Crnom Gorom i Kosovom, priopćeno je iz njegova ureda.


Osvrnuvši se na imenovanje, Tonino Picula je kazao kako je počašćen ulogom koja mu je dodijeljena i istaknuo da će dati sve od sebe da svojim iskustvom konstruktivno doprinese radu izaslanstva.

'Stabilizaciju, suradnju, a zatim u dugoročnoj perspektivi i pridruživanje treba poželjeti i jugoistočnim susjedima Europske unije', kazao je.

Vezani članci Tonino Picula, kandidat SDP-a na izborima za Europski parlament (Foto: Dnevnik.hr) Picula: ''Otvorilo nam se 10 i pol milijardi eura, više od pola godišnjeg proračuna Republike Hrvatske'' Tonino Picula (Foto: Dubravka Petric/PIXSELL) Tonino Picula: Na ovim se izborima građani određuju prema budućnosti Europske unije

>> Picula: Pitanje viznog režima EU moglo bi završiti na sudu

Prva službena Piculina aktivnost u svojstvu potpredsjednika izaslanstva Europskog parlamenta predviđena je već za idući tjedan kada će službeno posjetiti Albaniju i Kosovo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook