Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijski sud u Bjelovaru odlučio je da Višnja i Zdravko Pevec ne moraju u pritvor i na slobodi će dočekati nastavak suđenja.


Izvanraspravno vijeće suda u Bjelovaru odbilo je prijedlog za ponovnim zatvaranjem bračnog para Pevec. U objašnjenju odluke stoji kako je pritvor moguće produžiti samo u slučaju u kojem postoji visok rizik utvrđivanja krivnje i izricanja kazne, pa je nužno temeljito analizirati pritvorsku osnovu. Sud smatra da se oduzimanje slobode u tijeku glavne rasprave ne smije za optuženike pretvoriti u kaznu.

Vezani članci Zdravko Pevec Zdravko Pevec optužen za krivotvorenje isprava, tužiteljstvo traži zatvorsku kaznu Slika nije dostupna Prijetli američkim turistima, pa ih opljačkali

>> Vrhovni sud prihvatio žalbu DORH-a, Pevecima opet prijeti pritvor

Podsjetimo, Vrhovni sud prihvatio je žalbu na rješenje Županijskog suda u Bjelovaru, koji je Pevece u veljači pustio da se brane sa slobode. Podsjetimo, DORH tereti supružnike Pevec da su nezakonito stekli oko 3,8 milijuna kuna imovinske dobiti, kao i da su u razdoblju od 1. siječnja 2006. pa do 31. prosinca 2007. godine utajili porez, smanjujući porezne osnovice za otprilike 10,5 milijuna kuna.