Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud odlučio

Peveci nastavak suđenja čekaju na slobodi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Bjelovaru odlučio je da Višnja i Zdravko Pevec ne moraju u pritvor i na slobodi će dočekati nastavak suđenja.

Izvanraspravno vijeće suda u Bjelovaru odbilo je prijedlog za ponovnim zatvaranjem bračnog para Pevec. U objašnjenju odluke stoji kako je pritvor moguće produžiti samo u slučaju u kojem postoji visok rizik utvrđivanja krivnje i izricanja kazne, pa je nužno temeljito analizirati pritvorsku osnovu. Sud smatra da se oduzimanje slobode u tijeku glavne rasprave ne smije za optuženike pretvoriti u kaznu.

Pročitajte i ovo Automobil je propao kroz rupu na cesti Izašli kroz prtljažnik Automobil usred raskrižja propao kroz cestu, par se jedva izvukao: "Gledali smo kako ga voda guta" Slika nije dostupna Krađa u Dubrovniku Prijetli američkim turistima, pa ih opljačkali

>> Vrhovni sud prihvatio žalbu DORH-a, Pevecima opet prijeti pritvor

Podsjetimo, Vrhovni sud prihvatio je žalbu na rješenje Županijskog suda u Bjelovaru, koji je Pevece u veljači pustio da se brane sa slobode. Podsjetimo, DORH tereti supružnike Pevec da su nezakonito stekli oko 3,8 milijuna kuna imovinske dobiti, kao i da su u razdoblju od 1. siječnja 2006. pa do 31. prosinca 2007. godine utajili porez, smanjujući porezne osnovice za otprilike 10,5 milijuna kuna.
 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene