Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet sve ispočetka

Vrhovni sud prihvatio žalbu DORH-a, Pevecima opet prijeti pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slučaj Višnje i Zdravka Pevec pretvorio se u pravu trakavicu. Vrhovni sud prihvatio je žalbu na rješenje Županijskog suda u Bjelovaru, koji je Pevece pustio da se brane sa slobode.

Tu informaciju potvrdio nam je u telefonskom razgovoru odvjetnik Pevecovih Veljko Miljević. On je rekao kako je uputio odgovor na žalbu državnog odvjetnika Vrhovnom sudu, ali da je sud taj odgovor odbacio u startu jer prema ZKP-u ne može se ponijeti odgovor na žalbu za rješenje, već samo na žalbu za presudu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pobijanje presude na Ustavnom sudu 'Ukoliko je Glavaš kriv, onda su trebali izreći maksimalnu kaznu' Slika nije dostupna Odbijena žalba Vrhovni sud potvrdio sedam godina Zagorcu

>> Peveci ostaju na slobodi

Odlukom Vrhovnog suda čitava stvar ponovno seli na Županijski sud u Bjelovaru, koji bi trebao o ponovnom pritvaranju Pevecovih odlučivati na sjednici u ponedjeljak, 28. veljače.

Podsjetimo, DORH tereti supružnike Pevec da su nezakonito stekli oko 3,8 milijuna kuna imovinske dobiti, kao i da su u razdoblju od 1. siječnja 2006. pa do 31. prosinca 2007. godine utajili porez, smanjujući porezne osnovice za otprilike 10,5 milijuna kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene