Radovi na vrelovodu, ilustracija (Foto: Patrik Macek/Pixell)
Radovi na vrelovodu, ilustracija (Foto: Patrik Macek/Pixell) Foto: Patrik Macek/Pixell

Zbog sanacije puknuća magistralnog vrelovoda na Brdovečkoj cesti, u četvrtak u 15 sati stanovnici naselja Gajnice, Malešnica, Špansko, Prečko i Rudeš ostali su bez tople vode i grijanja.


Zbog sanacije puknuća magistralnog vrelovoda na Brdovečkoj cesti, u četvrtak u 15 sati obustavljena je isporuka toplinske energije svim korisnicima u naseljima Gajnice, Malešnica, Špansko, Prečko i Rudeš. Radnici HEP-Toplinarstva pristupili su hitnoj sanaciji puknuća, nakon čega će se uspostaviti opskrba toplinskom energijom. Predviđeno vrijeme trajanja obustave je do 31. prosinca 2021. u jutarnjim satima, priopćeno je u četvrtak iz HEP Toplinarstva.

Razlozi puknuća vrelovoda su starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici. Predmetna dionica vrelovoda na kojoj je došlo do puknuća nije bila u obuhvatu radova revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta u sklopu projekta "Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“.

Sanacija puknutog toplovoda FOTO Hoće li uspjeti? Radnici HEP Toplinarstva užurbano popravljaju vrelovod, obećali grijanje do kraja dana

Radovi na vrelovodu, ilustracija (Foto: Patrik Macek/Pixell) Puknuo vrelovod na zapadu Zagreba: Dio stanovnika do subote bez grijanja

Radnici HEP-Toplinarstva ulažu maksimalne napore da se puknuće vrelovoda sanira u što kraćem roku, a krajnje kupce mole za strpljenje i razumijevanje, stoji na stranicama HEP Toplinarstva.

U posljednjih vrijeme gotovo da nema dana u tjednu bez kvarova zbog kojih građanai ostaju bez tople vode i grijanja. Prije dva dana na Ribnjaku i Langovu trgu došlo je do puknuća vodoopskrbnog cjevovoda, pa su građani ostali bez vode. Kvar je saniran tijekom dana.  

Svega tri dana prije Božića u Voltinom naselju zbog kvara je prekinuta isporuka vode u ulicama Krste Hegedušića u Brestju, Požarinje na Bukovcu, Slavenskoga u Prečkom te Tratinskoj ulici na Trešnjevci.

Prošli mjesec smrzavali su se stanovnici zapadnog dijela Zagreba, koji su bili bez grijanja, također zbog kvara na mreži. 

U listopadu je na Trešnjevci u tri navrata došlo do puknuća cijevi, pa su stanovnici ostali bez vode, koja je bila osigurana cisternom.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić nakon dva puknuća magistralnog vodovodnog cjevovoda na području Selske ceste u svega par dana, u rujnu su najavili da će Grad vrlo brzo početi s izradom dokumentacije za sanaciju vodovodne mreže u najvećem dijelu Zagreba, a Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja te Hrvatske vode će i dalje inzistirati na sufinanciranju sanacije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju