Obavijesti Video Pretražite Navigacija
puknuće vrelovoda

Bez grijanja i djeca u zagrebačkom vrtiću: "Oni se kreću cijelo vrijeme, pa je njima OK..."

Dio Zagreba u utorak je ostao bez grijanja. Stanovnici zapadnog dijela grada ne mogu se grijati, a iz HEP-a kažu da je problem nastao zbog puknuća čak dva vrelovoda.

Stanovnici zapadnog dijela Zagreba u utorak ujutro probudili su se bez grijanja, dok su se temperature vani snizile ispod nule.

Pročitajte i ovo Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja Zgrada HEP-a Hladan tuš Dio Zagreba bez tople vode tri tjedna

Iz HEP-a kažu da je došlo do puknuća čak dva vrelovoda te da su djelatnici na terenu. Dodaju i da bi sanacija mogla trajati do kasnih večernjih sati.

''Zbog puknuća magistralnih vrelovoda na Trešnjevci u Lošinjskoj ulici te na Jarunu u Ulici Hrvoja Macanovića, danas, 30. studenog 2021. u jutarnjim satima obustavljena je isporuka toplinske energije svim krajnjim kupcima u zapadnom dijelu grada Zagreba. Radnici HEP-Toplinarstva pristupili su hitnoj sanaciji puknuća, nakon čega će se uspostaviti opskrba toplinskom energijom. Predviđeno vrijeme trajanja obustave je danas do kasnih večernjih sati.

  Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Puknuće magistralnog vrelovoda Pet naselja u Zagrebu danima bez tople vode: Bandić poručio da mu je žao i da rješavanje problema nije u nadležnosti Grada

Razlozi puknuća vrelovoda su starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici.

Predmetne dionice vrelovoda na kojima je došlo do puknuća nisu bile u obuhvatu radova revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta u sklopu projekta 'Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba', međutim, iste su u planu zamjene kroz sljedeće dvije godine'', priopćili su iz HEP-a.

''Vani je minus, a ja se smrzavam u stanu'', kaže nam nezadovoljna Zagrepčanka koja je ostala bez grijanja. 

Grijati se ne mogu ni neki dječji vrtići. Jedan od njih je i Dječji vrtić Čupko na Vrbanima, no ravnateljica kaže da djeci nije hladno.

''OK je. Nemamo klime, a grijalice nemamo jer su opasne zbog djece. Djeca su obučena u majice, nisu u jaknama. Oni se kreću cijelo vrijeme, pa je njima OK, ne žale se da im je hladno'', rekla nam je ravnateljica. Otkrila je da ovo nije prvi put da vrtić ostaje bez grijanja zbog puknuća vrelovoda. ''Nije prvi put. Dogodilo se ovo dva-tri puta dosad, ali rijetko zaista'', kaže.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene