Pet mjeseci od poplave na vrgoračkom području, a država je od 3,7 milijuna kuna pomoći uplatila samo oko milijun.

Galerija Poplava u Kokorićima - 1 Poplava u Kokorićima - 2 Poplava u Kokorićima - 3 +0 Poplava u Kokorićima - 4

Krajem prošle godine, Vrgoračko područje pogodile su velike kiše, a poplavu u mjestu Kokorići koja je iselila stanovništvo - pratila je cijela Hrvatska. Država je osigurala 3,7 milijuna kuna. U gradu Vrgorcu kažu da je za sada uplaćeno oko milijun kuna.

Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV - Zagreb Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV: Tko osvaja Zagreb? Čini se kao da je sve riješeno

Vili Beroš USKOK češlja javnu nabavu u Ministarstvu zdravstva, izuzeta dokumentacija prije i za vrijeme Beroševa mandata

Davor se prisjeća kako je bilo u prosincu kada je poplavio vrgorečki kraj, dok radnici uz pjesmu obnavljaju kuću. Jučer je dovršen krov. On i brat teško su živjeli, a sada zahvaljuju svima. Novac od države pokrit će radove za unutrašnjost, ali krov i fasadu obećala je platiti županija, a još nije.

Pomogao je lokalni poduzetnik. Popravit će se ukupno 32 kuće. No, neki bi radije taj novac uložili u staru kuću na povišenijem terenu, dalje od vode. Taj je i Frane, želi da mu sin odrasta ovdje.

''To je kuća u kojoj je bilo skoro dva metra vode. Više ne želimo ulagati u tu, želimo se pomaknuti malo na sigurno i taj novac koji smo dobili prenamijeniti u novi objekat u kojem bi danas, sutra, sretnije živjeli'', komentira Frane Pervan.

I u Matinom domu je sve bilo poplavljeno, a sada sve lijepo uređeno. ''Lagao bi kad bi rekao da nisam zadovoljan'', govori.

Prije pet mjeseci veliki dio kotline bio je pod vodom. Sada je sve proljetno, idilično. Od države su za obnovu dobili oko 3,7 milijuna kuna. No, nekima smeta što će dobar dio novca otići na infrastrukturu. Pred kamere ne žele, a u mjesnom odboru kažu da im treba ta cesta koja neće poplavljivati.

''Meni ne govori nitko ništa jer mi ne smije reći nitko ništa jer tko god kaže, laže'', izjavio je Tomislav Miće Pervan , predsjednik MO Kokorići.

Ivo Šegota i Mladen Kožić Država će se žaliti na odluku o istospolnim posvojiteljima, udruge odgovaraju: ''Sada je na potezu, ne Vlada, već HDZ koji mora odlučiti želi li biti moderna stranka''

Ministar zdravstva, Vili Beroš Hrvatska prešla milijun utrošenih doza: Vili Beroš cijepit će građane Zagreba na Velesajmu

Poljoprivreda nije obeštećena, no u Kokorićima ostaje i pitanje novca koji su donirali hrvatski građani.

''I ovih 140 tisuća kuna što je hrvatski narod izvukao zadnje iz džepa i pomogao Kokorićima, oni će bit za mrtvačnicu ili nešto drugo. Para je dobio  za građevinu svak dovoljno - amen'', rekao je Miće Pervan.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju