Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže 3.7 milijuna kuna

Vojska u Kokorićima nakon poplave kopa puteve, građani sretni što su izvukli živu glavu: ''Barem imamo zidove“

Više od mjesec dana nakon poplave u Kokorićima kod Vrgorca, najavljen je rok isplate šteta, a stigla je i vojska. Probijaju se obilazni putevi kako bi mještani za vrijeme kiša ipak mogli automobilima do svojih domova.

Nije se ni danas dok je sve suho, a nebo plavo, lako prisjetiti dana kada je, prije nešto više od mjesec dana uz jake kiše sva sila vode dubine i dva metra nalila selo Kokoriće, kotlinu kod Vrgorca. Stigla je vojska, u proboj trista metara obilaznih puteva. U ljutom kršu vojni strojevi kopaju jer ovdje kiše redovito poplavljuju ceste, pa se ide naokolo pješke.

Pročitajte i ovo Vrgorački poljoprivrednici zbrajaju štetu - 2 Katastrofa za poljoprivrednike Baš kad su najslađe: Voda se povukla, ali proizvođači još zbrajaju štete - "Odnijelo nam je sve što smo radili cijelu godinu" Slika nije dostupna Pomaže HGSS Stanovnike vrgoračkog kraja čeka besana noć: "Nešto ovakvo se ne pamti. Punimo vreće, ali ovo je nemoguće suzbiti"

Vojska će ovdje biti makar desetak dana, a nakon njihovih radova mještani neće strahovati da će im svaka sljedeća kiša blokirati puteve do kuća. Napeto se čeka početak isplate odšteta. Spremno je tri milijuna i sedamsto tisuća kuna. A dok vojska radi, mještani pitaju za protupoplavne tunele do mora.

Dok sunce isušuje vlagu iz zidova, ne propuštaju sjetiti se potresom razorenog sjevera. „Kad vidim Sisak i Petrinju, ne može se usporedit. Imamo barem zidove“, zaključio je Tomislav Miće Pervan.

Više o ovoj temi pogledajte u videu priloženom u galeriji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene