Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Tri godine uvjetno

Miji Peniću kazna zbog nadripisarstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nadripisarstva sud u Jastrebarskom osudio je Miju Penića na tri godine uvjetne kazne. No, ovaj slučaj nema veze s Plavom kućom u kojoj se skrbi za stare i nemoćne, a koja je posljednjih dana zaokupljala javnost.

Zbog straha od utjecaja na svjedoke tjedan dana Penić je proveo u remetinečkom zatvoru. Šestorici mladića, svojih susjeda pružao je pravnu pomoć, odnosno pisao podneske i prigovore na pojedine prekršaje, većinom prometne.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velika istina o bojama Mislite da crvena razbuđuje, a plava smiruje? E, pa nije baš tako! Slika nije dostupna Kuhar iz Brezovice oslobođen optužbe za pokušaj silovanja

>> Bivši kuhar Doma u pritvoru zbog prijevare

Osuđen je iako su svjedoci potvrdili da je to činio na njihovu molbu i bez ikakve naknade. Zbog toga je proveo i tjedan dana u pritvoru kako ne bi utjecao na svjedoke. Penić smatra da je to bio jedini način da se nadležne institucije s njim obračunaju zbog Plave kuće u kojoj njeguje stare i nemoćne.

'Učinjena mi je velika materijalna šteta, o duševnim bolima da ne govorimo, a isto tako učinit ću sve pravne radnje, podnijet ću kaznene prijave protiv određenih institucija, a sve u skladu sa Zakonom i da se sazna istina', rekao je Penić. 

U tjedan dana Penić je tako ostao bez svih štićenika s kojima je potpisao ugovore o doživotnom uzdržavanju. Centri za socijalnu skrb su ih razmjestili.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene