Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvaćen Mijo

Bivši kuhar Doma u pritvoru zbog prijevare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mijo Penić, vlasnik ilegalnog doma za nemoćne osobe Plava kuća u Krašiću, nalazi se u pritvoru u Remetincu. Navodno je sa starijim osobama potpisivao ugovor o doživotnom uzdržavanju, a objekt je prijavio kao ugostiteljski.

Općinsko državno odvjetništvo iz Jastrebarskog krajem prošlog tjedan podiglo je optužni prijedlog protiv Penića zbog sklapanja sumnjivih ugovora o doživotnom uzdržavanju s više osoba, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tri godine uvjetno Miji Peniću kazna zbog nadripisarstva Slika nije dostupna Plava kuća S Penićem prošli kalvariju

Penić, kojem će se ponovo suditi za silovanje blago retardirane djelatnice domske kuhinje, javnosti je poznat kao kuhar Caritasova doma u Brezovici.

>> Kuhar iz Brezovice oslobođen optužbe za pokušaj silovanja

Penić je ponovo dospio u medije nakon posjeta inspekcije Ministarstva zdravstva i policije Plavoj kući. Tamo su zatekli niz nepravilnosti; tako je Penić udomio 13 osoba i tvrdio da se za njih brine sam, a poznato je da udomiteljska obitelj može skrbiti za najviše četvero staraca. Iako je ministarstvo Penićev dom, koji je on registrirao kao ugostiteljski objekt, zatvaralo u dva navrata, Penić je pronašao rupu u zakonu.

Tako je uspio prevariti državu i sa starijim osobama potpisivao ugovor o doživotnom uzdržavanju te mirno nastavio voditi svoj posao u Krašiću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene