American Express kartica (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL)
American Express kartica (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL)

Privredna banka Zagreb (PBZ) obavijestila je korisnike svojih American Express kartica da će ih do kraja tekuće godine zamijeniti posebno razvijenim i novim Visa karticama. U PBZ-u tvrde da je riječ o "inovativnom kartičnom proizvodu s jedinstvenim karakteristikama na tržištu".


Do kraja 2019. godine svi dosadašnji i novougovoreni korisnici American Express kartica dobit će novu Visa karticu PBZ Carda, s kojom će u kontinuitetu nastaviti koristiti sve postojeće funkcionalnosti i pogodnosti koje ima njihova American Express kartica te dodatne, nove funkcionalnosti i pogodnosti koje donosi Visa kartica, stoji u priopćenju PBZ-a na njihovim web stranicama.

Vezani članci Skijanje, ilustracija (Foto: Pixsell, Petar Glebov) Htjeli na skijanje pa ih nasanjkali: Plaćaju rate za putovanje na koje neće otići Ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Uz prijetnju oružjem opljačkana poslovnica Privredne banke u Zagrebu

Sve American Express kartice PBZ Carda građani će moći i dalje koristiti u potpunosti do 31. prosinca 2019. godine.

Visa kartica od izdavatelja PBZ Carda, kao jedinstvena i nova Visa kartica na hrvatskom tržištu, bit će dostupna svim zainteresiranim korisnicima neovisno o poslovnoj banci u kojoj imaju otvoren račun, poručuju iz PBZ-a.

Kako su objavili, "PBZ Card d.o.o. ima oko 500.000 American Express kartica i vodeći je izdavatelji ugovaratelj prihvata kartica u zemlji".