Ilustracija, cane corso (Foto: Getty Images)
Ilustracija, cane corso (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Pas koji je u utorak u Zagrebu napao petero ljudi već je ranije grizao, potvrdili su za DNEVNIK.hr iz zagrebačkog azila Dumovec.


Pas pasmine cane corso smješten je u Dumovec na promatranje nakon što je u utorak u Zagrebu napao petero ljudi, od čega je četvero ozlijedio.

Vezani članci Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavic) Strava u Zagrebu: Pronađena vozačica taksija koja je na ulici pretukla 79-godišnju ženu i teško ju ozlijedila Prometna nesreća na Prilazu Gjure Deželića - 4 Detalji teške nesreće: Smart se okrenuo na bok, udario u semafor, znak i parkirani Audi, pa završio na krovu

Iz Dumovca su potvrdili da je u njhovu azilu pas zdrav i smješten u izolaciju na 10 dana kako bi se proveo takozvani trokratni pregled prvog, petog i desetog dana od ugriza. Rezultati pregleda bit će dostavljeni veterinarskoj inspekciji, koja će odlučiti o daljnjoj sudbini psa, a posebno je važna činjenica da je pas već ranije grizao ljude.

Ravnateljica skloništa Dumovec Tatjana Zajec ističe da ne postoje opasne pasmine, već opasni psi, te da postoji Pravilnik o opasnim psima prema kojem je određeno koja je pasmina pasa okarakterizirana kao opasna, a koja nije.

Podsjetimo, u utorak je na zagrebačkom Ksaveru pas napao petero ljudi. U trenutku napada na ljude van ga je izvela 45-godišnjakinja u alkoholiziranom stanju, a pas nije imao povodac niti brnjicu.