Ilustracija, cane corso (Foto: Getty Images)
Ilustracija, cane corso (Foto: Getty Images)

Pas koji je u utorak u Zagrebu napao petero ljudi već je ranije grizao, potvrdili su za DNEVNIK.hr iz zagrebačkog azila Dumovec.


Pas pasmine cane corso smješten je u Dumovec na promatranje nakon što je u utorak u Zagrebu napao petero ljudi, od čega je četvero ozlijedio.

Vezani članci Obitelj Maršanić bila na sastanku u Gradskom poglavarstvu u Zagrebu (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) - 1 Obitelj čija je zemlja na okretištu tramvaja tvrdi da im Grad Zagreb i ZET prijete ''da će od njih napraviti primjer drugima'' Cane corso, ilustracija (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Pijana žena šetala opasnog psa bez povodca i brnjice, on napao petero ljudi: "Najteže je prošao 70-godišnji muškarac"

Iz Dumovca su potvrdili da je u njhovu azilu pas zdrav i smješten u izolaciju na 10 dana kako bi se proveo takozvani trokratni pregled prvog, petog i desetog dana od ugriza. Rezultati pregleda bit će dostavljeni veterinarskoj inspekciji, koja će odlučiti o daljnjoj sudbini psa, a posebno je važna činjenica da je pas već ranije grizao ljude.

Ravnateljica skloništa Dumovec Tatjana Zajec ističe da ne postoje opasne pasmine, već opasni psi, te da postoji Pravilnik o opasnim psima prema kojem je određeno koja je pasmina pasa okarakterizirana kao opasna, a koja nije.

Podsjetimo, u utorak je na zagrebačkom Ksaveru pas napao petero ljudi. U trenutku napada na ljude van ga je izvela 45-godišnjakinja u alkoholiziranom stanju, a pas nije imao povodac niti brnjicu.