Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet Tuzli

Koalicija za Premijera: Ćiro će biti zaštitnik svih Hrvata u BIH i dijaspori

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Bandić, čelnik Koalicije za Premijera i Stranke rada i solidarnosti, u četvrtak je posjetio Tuzlu zajedno s Miroslavom Ćirom Blaževićem, prvim na listi Koalicije za Premijera u XI. izbornoj jedinici, a u sklopu posjeta obišli su gradilište Hrvatskog kulturnog centra te se družili s Tuzlancima.

Miroslav Blažević je izjavio da se odlučio podržati Koaliciju za Premijera te nositi listu za dijasporu jer se Milan Bandić "odavno pokazao kao osoba koja istinski brine za Hrvate u susjednoj Bosni i Hercegovini".

Pročitajte i ovo Grob Milana Bandića OPORBA NEGODUJE Prije tri godine preminuo je Milan Bandić, još nema nadgrobni spomenik Milan Bandić, Zdravko Krajina, Denis Mohenski Posao s kućicama Bivši Bandićev vozač i Kralj Adventa ne idu u zatvor: Nagodili se s USKOK-om

"Osim toga, kada dođete u ove moje godine, razmišljate o tome što još možete učiniti i ostaviti iza sebe. Tako i ja želim prije nego li 'odem' učiniti nešto za Hrvate u BiH i čitavu našu dijasporu koja je prilično zapostavljena. U Saboru ću se boriti za njihova prava i biti protiv bilo kakvog nepravednog odnosa prema njima. A čujte, osim toga, ja sam vam sa 55 godina iskustva u nogometu, zapravo već iskusio politiku." rekao je Blažević, priopćeno je iz Koalicije za Premijera.

Bandić je rekao da Koalicija za Premijera želi udariti jedan novi smjer u hrvatskoj politici.

"Grad Zagreb, otkako sam ja na njegovu čelu, ugradio je dio sebe u Bosni i Hercegovini, posebno u ratom razorenoj Posavini, kroz mnogobrojne pomoći i donacije. Smatram da sva tri konstitutivna naroda u BiH trebaju zajedno graditi kuću jer nije sretan drugi narod ako se preglasava hrvatski. Grad Zagreb je najbolji primjer multikulturalnog, multietničkog i multikonfesionalnog grada na čijem bi primjeru mogli učiti i svjetski gradovi", kazao je Bandić.

Dodao je kako zato smatra da se trebaju zaboraviti ratne strahote te kroz zajedništvo i međusobno uvažavanje graditi zajedničku budućnost.

"Stoga, pozivam Hrvate u BiH i cijeloj našoj dijaspori da daju glas Ćiri Blaževiću, treneru svih trenera, rođenom u Bosni i Hercegovini, koji će se istinski zalagati za njihova prava i dobrobit", rekao je Milan Bandić u Tuzli. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene