Održan je veliki završni skup HDZ-a i Domoljubne koalicije.


Održan je veliki, završni skup HDZ-a i Domoljubne koalicije u Areni Zagreb. Tamo su se okupile tisuće simpatizera HDZ-a i ostalih stranaka članica koalicije.

HDZ priprema 'velebni spektakl'

Dilber: Karamarko se u slučaju Gotovina ponašao krajnje ljudski i časno

Vezani članci Slika nije dostupna EUFORIČNI HDZ-ovci: 'Hrvatska nije izgubila orijentire, zna prepoznati vrijednosti' Slika nije dostupna DOMOLJUBNA KOLACIJA U SPLITU 'U Njemačku otišlo 93.000 mladih, koji je ovo po redu egzodus?'

Na skupu je govorio predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je uvjeren u pobjedu na parlamentarnim izborima koji će se održati u nedjelju, 8. studenog.

Skup je pratio i Andrija Jarak.

'U Arenu je došlo 20 tisuća ljudi. Tomislav Karamarko koji je održao govor poručio je da će HDZ i Domoljubna koalicija pobijediti u nedjelju na izborima. Euforiju u zagrebačkoj Areni svojim nastupom je izazvao Mišo Kovač. Ključna poruka je da će HDZ pobijediti i formirati novu vladu.

Na skupu u Areni govorili su čelnici svih stranaka članica koalicije, a puštene su poruke i pročitani brzojavi brojnih čelnika srodnih političkih stranaka poput Eruropskih pučana, mađarskog premijera Orbana...

Tomislav Karamarko je najviše ovacija dobio kada je spomenuo Franju Tuđama i kada je rekao da će ukinuti ured bivšeg predsjednika Stjepana Mesića', izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV.

Karamarko: Volio bih vidjeti hrvatsku ljevicu i desnicu na jednoj liniji

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je u četvrtak sa završnog predizbornog skupa Domoljubne koalicije u Areni kako bi volio vidjeti hrvatsku ljevicu i hrvatsku desnicu na jednoj liniji - a ta je ljubav prema domovini.

'Mi sa svima želimo biti u dobrim odnosima, a napose da odnosi u hrvatskom narodu budu homogeni i iskreni i nikad više nećemo dopustiti podjele. Volio bih vidjeti hrvatsku ljevicu i hrvatsku desnicu na jednoj liniji, a ta je ljubav prema domovini. Ne moramo isto misliti, ali domovinu moramo voljeti', kazao je Karamarko dodavši međutim kako 'to nije slučaj s ovom vladom'.

Vladajući su se, kaže, transformirali u domoljube tek sa približavanjem izbora.

Predstojeći parlamentarni izbori su, poručuje, borba za Hrvatsku. 'Ovo nije borba za ničije sinekure i parcijalne interese, već borba za Hrvatsku, a ja ću kao novi premijer služiti svojoj domovini jer ju volim, jer mi je tako moj otac naučio', rekao je praćen burnim pljeskom nazočnih u punoj dvorani Arene Zagreb.

Vladajućima je poručio kako na svojim predizbornim skupovima mašu zastavama ali, tvrdi, nisu shvatili da se mahanje zastavama ne uči i ne vježba "jer je odraz stanja srca i duše".
Povike odobravanja i burni pljeskak podrške nazočnih izazvalo je i spominjanje imena prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

'Zahvaljujući velikanu hrvatske povijesti stvorili smo hrvatsku državu prije 25 godina. Što više prolaze dani i godine sve je veći i veći, a zove se dr. Franjo Tuđman. Budimo sretni i ponosni što smo kao stranka baštinili njegovu političku doktrinu koja je vrlo jednostavna i vječna – sloboda hrvatskom narodu, neovisnost i demokracija vlastitog naroda', kazao je Karamarko.

Karamarko se u svom predizbornom obraćanju prisjetio i 15 tisuća onih koji su poginuli za Hrvatsku rekavši kako su to 'anđeli koji nas danas gledaju i pitaju kakva je Hrvatska danas'.
SDP je, prozvao da su tzv. hrvatska socijaldemokracija koja nema veze 's nikakvim ljevičarstvom nego parcijalnim i osobnim interesima i nostalgijom u odnosu na neka vremena'.

'Dva puta su dolazili na vlast, dva lidera su imali, prvi put Račana, drugi put Milanovića, i uvijek ista priča. Mijenjaju se likovi, ali situacija ostaje ista. Kad dođu na vlast negiraju sve ono što smo stvarali devedesetih', ustvrdio je Karamarko.

Sa skupa je pozvao na jedinstvo poručivši: 'Domoljubna koalicija, ne zato da bi sutra dijelili sinekure i funkcije nego je došlo vrijeme da se organiziranmo nadstranački. Postoji jedna nadstranka, a to je hrvatska država i hrvatski narod. Tu potrebu jedinstva prije 25 godina osjetio je i dr. Tuđman i propagirao pomirbu. Mi jesmo za pomirbu, i u ovom trenutku jesmo za pomirbu, i doista ne želim ni tvrditi da su pripadnici drugih stranaka loši domoljubi, ali nećemo nikome dopustiti da obezvređuje hrvatsku državu, naše svetinje i našu povijest'.

Skup trajao gotovo tri sata

Emotivnim su pljeskom nazočni pozdravili i govor bivšeg slovačkog premijera Mikulaša Dzurinde koji se skupu obratio na tečnom hrvatskom jeziku.

'Promijenili smo našu zemlju koju su zvali 'crnom rupom Europe' i sada je u korak sa najboljim zemljama Europe. Sada bismo iskustva i ekonomski program podijelili sa vama. Predstoji vam dobar izbor. Imate šansu odlučiti se za Hrvatsku koja će uživati dobar ugled u svijetu, a uvjeren sam da se taj izbor zove HDZ i njegova koalicija', kazao je Dzurinda.

Video poruke te pisma podrške poslali su i brojni svjetski političari političari, među kojima i mađarski predsjednik vlade Viktor Orban, predsjednik vlade republike Irske Enda Kenny, predsjednik bugarske vlade Bojko Borisov, Manfred Weber iz bavarskog CSU-a te Michael Schneider iz njemačkog CDU-a.

Skupu su se kratko obratili i čelnici ostalih stranaka Domoljubne koalicije te predsjednica udruge Blokirani Miriam Kervatin koja se također nalazi na izbornoj listi Domoljubne koalicije.
Završni predizborni skup trajao je nešto manje od tri sata, a uz politička obraćanja nazočne su zabavljali brojna poznata imene hrvatske glazbene scene. (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook