Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanja za političare

JARAK U VAŠEM DVORIŠTU Koji problemi muče poduzetnike i poljoprivrednike u Zagorju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Andrija Jarak posjetio je Zagorje i razgovarao s tamošnjim poduzetnicima i poljoprivrednicima.

Andrija Jarak posjetio je Zagorje, odnosno Mirkovec i općinu Sveti Križ Začretje. Doznao je koji problemi muče tamošnje poduzetnike i poljoprivrednike.

Goran Bradić vodi restoran i sobe. Posluje kao mali obiteljski hotel. Ugostiteljstvom se odlučio baviti baš u Zagorju jer su mu tu, kaže, najviše radile emocije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za arbitražu ne žele čuti JARAK U VAŠEM DVORIŠTU: Na što su se savudrijski ribari požalili Andriji Jarku? Slika nije dostupna U posjetu Krku i Pagu JARAK U VAŠEM DVORIŠTU Napokon znamo odgovor na vječnu dvojbu

Poduzetnici iz Ravne Gore te drvoprerađivači iz Perušića otkrili što zamjeraju političarima

'Ja sam prve korake tu stvarao, prva poznanstva, spoznaje, i naravno vodio me ekonomski interes, logika, da će kontinentalni turizam bilježiti porast, i bilježi', priča. No, požalio je puno puta jer, kaže, nema investicijske klime i dovoljno razumijevanja za poduzetnike. Njegovo pitanje, pred parlamentarne izbore, za političare glasi: kada će ukinuti parafiskalne namete i omogućiti im da rade.

ODGOVORI:

'U proteklih nekoliko godina smo smanjili, to su vjerodostojni podaci, za više od 400 milijuna kuna parafiskalnih nameta. A u planu za 2015. i 2016. je novih 500 milijuna kuna skidanja', odgovorio je Ivan Vrdoljak (HNS).

'Danas imamo preskupu državu, naime cijeli državni aparat, od lokalne, regionalne samouprave, državne uprave je preglomazan, preskup, neučinkovit, preskup je i za puno bogatije zemlje članice EU i sigurno kada se to smanji, kada se to racionalizira bit će tu itekako prostora za smanjenje parafiskalnih nameta', kaže Dragan Vulin (HDSSB)

Na što su se savudrijski ribari požalili Andriji Jarku?

'Trebalo bi smanjiti sve parafiskalne namete, trebalo bi smanjiti sva davanja na plaću, to je zalog za budućnost da poduzetnici mogu otvoriti nova radna mjesta, da mogu zaposliti mlade ljude i to je onaj generator koji može voditi Hrvatsku prema boljoj budućnosti', smatra Božo Petrov, MOST nezavisnih lista.

JARAK U VAŠEM DVORIŠTU Napokon znamo odgovor na vječnu dvojbu

Igor Pehot pak u Svetom Križu Začretje ima OPG na kojem uzgaja jaja od koka Hrvatica.

'Iskreno, zbog toga što je to hrvatska autohtona pasmina, i u posljednje vrijeme je postala interesantna zbog kvalitete njihovih jaja', priča o razlozima zašto baš Hrvatice i dodaje da se danas, da bi preživjeli, moramo baviti svime i svačime.

Njegovo pitanje za političare glasi: na koji način, odnosno kojim planom se planira malo educirati naše građanstvo i potaknuti ih da koriste više domaće proizvode u svakodnevnoj upotrebi, te samim time i dozvoliti domaćim ljudima da mogu egzistirati u zemlji u kojoj žive.

JARAK U VAŠEM DVORIŠTU Saznajte što je otkrio od Prevlake do Dunava

ODGOVOR:

'To ćemo napraviti u tri koraka. Prvi korak je pozitivna promidžba i marketing zdravog načina života i zdrave prehrane, drugi korak je edukacija samog hrvatskog stanovništva, a treći i najvažniji korak je zaštita domaće proizvodnje od uvozničkog lobija i revitalizacija hrvatske poljoprivrede', kaže Pavo Kostopeč (HDZ).

'Morate raditi promidžbu, kao što promičete bavljenje sportom, zdravi život, tako i promičete uzimanje zdrave hrane kao poboljšanje kvalitete života', rekao je Drago Prgomet MOST nezavisnih lista.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene