Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon zajedno

VIDEO Par pronašao bebu mjesec dana nakon potresa: Bolnica se urušila i otada joj se gubio svaki trag

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Par iz Turske, Nergisu i Cumali Bakayli, nakon punih mjesec dana straha i neizvjesnosti pronašao je svoje dijete, izgubljeno u potresu.

Šestomjesečna beba nestala je nakon potresa u Turskoj 6. veljače, a u trenutku prvog nalazila se u bolnici u Karamanmarasu te joj se otada gubi svaki trag. Nije bilo jasno je li dijete izvučeno na sigurno ili je stradalo pod ruševinama, a roditelji su bili smješteni u prihvatni centar.

Pročitajte i ovo Potres u Turskoj Tlo ne miruje Novi potresi pogodili Tursku i Siriju: "Opet se trese", "Podrhtavanje i ljuljanje nekoliko sekundi" Novinarka CNN-a u Turskoj Potresna snimka VIDEO CNN-ova reporterka plakala u javljanju uživo nakon novog potresa u Turskoj

Priču o razdvojenoj obitelji objavili su brojni turski mediji, a par je nakon potresa počeo tražiti dijete.

Njihova beba bila je na bolničkoj njezi zbog krvarenja u mozgu nakon prijevremenog rođenja. Nakon potresa prenesena je u gradsku bolnicu Mersin te zatim u bolnicu Sveučilišnog medicinskog fakulteta u Seldžuku, no zbog općeg kaosa i nedostataka dokumenata brojne obitelji, pa tako i ova, bili su razdvojeni.

Osoblje bolnice u Seldžuku prepoznalo je dijete te je javilo roditeljima da je beba kod njih, živa i zdrava.

Majka Cumali Bakayli prepričala je kako nisu znali gdje im je dijete: "Prije potresa kći mi je bila u bolnici. Nakon potresa nismo znali gdje je. Kad nas je doktor nazvao i rekao da je naša kći tamo i da je njezino stanje jako dobro, bog blagoslovio sve, cijeli svijet je bio naš", potreseno je prepričala majka za NTV.

Otac Nergisa Bakaylija presretan je što je stanje djevojčice dobro. "Ne daj Bože da se nekome ovakvo nešto dogodi. Nakon potresa nismo imali nikakve vijesti o našoj djevojčici. Bog blagoslovio sve", rekao je.

Više od 50.000 ljudi poginulo je u potresima koji su 6. veljače pogodili Tursku i Siriju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene