Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znak povjerenja

Papa imenovao novog dubrovačkog biskupa: Služio je vojni rok i studirao pravo

Apostolska nuncijatura u Republici Hrvatskoj objavila je u utorak da je papa Franjo novim dubrovačkim biskupom imenovao svećenika Šibenske biskupije.

Papa Franjo imenovao je novog dubrovačkog biskupa - svećenika Šibenske biskupije dona Roka Glasnovića. Nakon srednje škole je služio vojni rok, a jednu godinu je studirao na Pravnom fakultetu u Splitu. Pohađao je Bogoslovno sjemenište i studirao Teologiju u Splitu, za đakona je zaređen 5. prosinca 2004., a za svećenika 2. srpnja 2005. u Šibeniku.

Pastoralnu teologiju studirao je na Papinskom lateranskom sveučilištu u Rimu od 2005. do 2008. Nakon studija 2008. godine imenovan je župnikom župe Pohođenja BDM u Njivicama, u kojoj ostaje godinu dana. Te godine imenovan je Povjerenikom za pastoral braka i obitelji Šibenske biskupije, a od tada je bio u ulozi ceremonijara Šibenske biskupije.

Osobnim tajnikom šibenskog biskupa imenovan je 2009. godine. Iste godine postao je i član svećeničkog vijeća Šibenske biskupije. Članom Povjerenstva za Katolički školski centar (KŠC) i za Katoličku osnovnu školu (KOŠ) imenovan je 2011., objavila je šibenska biskupija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opkolili Beroša Među glasnim prosvjednicima u Zagrebu bio i svećenik, o svemu se oglasili i iz Hrvatske pokrajine Družbe Isusove

Pročitajte i ovo Dino Rogić Bogu iza nogu Vodimo vas u televizijsko mjesto gdje crkva i teretana dijele prostor, a kako to funkcionira, ispričao je svećenik!

Član je Vijeća HBK-a za život i obitelj od 2012. godine. Upraviteljem župe sv. Margarite u Jadrtovcu imenovan je 2014. godine. Iste godine postaje i član Ekonomskog vijeća, a 2017. imenovan je ekonomom Šibenske biskupije, ravnateljem Katoličkog školskog centra te predstojnikom Biskupijskog ureda za škole. Upravitelj Župa sv. Petra na Kapriju i Uznesenja BDM na Žirju bio je od 2017. do 2019. godine, kada postaje član zbora savjetnika Šibenske biskupije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene