Obavijesti Video Pretražite Navigacija
(Ne)sloga u Vladi

Paladina komentirao svoju budućnost u Ministarstvu: "To je jedna uobičajena izjava. Možda sam je rekao u nekom drugom tonu"

Zadnjih dana intenzivno se govorilo o radu i ministarskoj budućnosti Ivana Paladine, a sada se o svemu oglasio i on.

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina komentirao je u srijedu stanje na Baniji, kao i mogući odlazak s pozicije. Potvrdio je da konstrukcijska obnova ne ide dovoljno brzo.

"Tek kada budemo 100 kuća mjesečno započinjali, možemo biti zadovoljni. To govorim sigurno više od tri-četiri mjeseca. Izjava premijera odnosi se na taj dio obnove koji se mora ubrzati. Mi u ovom trenutku započinjemo 20-ak gradilišta mjesečno, što nije ni približno", rekao je ministar, a prenosi N1.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RADAR I KADAR Ako Plenković do 15. siječnja ne pokaže Paladini vrata, SDP kreće u akciju: ''Ovo je premijerova greška''

"Mi smo do danas za područje Banovine donijeli više od 300 odluka za gradnju obiteljskih kuća i gotovo 900 odluka za konstrukcijsku obnovu. Unutar naših nadležnosti obradili smo više od 40 posto svih zahtjeva za obnovu, ovakvom dinamikom ćemo obraditi sve zahtjeve za zamjenske obiteljske kuće, novčanu pomoći za konstrukcijsku i za nekonstrukcijsku obnovu u manje od šest mjeseci, a sve zahtjeve koje trenutačno imamo obradit ćemo u manje od godinu dana."

Pročitajte i ovo Dvije godine neobnove - 4 ŠTO RADI DRŽAVA? Dvije godine neobnove i dvije godine života u limenim kutijama: "Ne znamo što bismo bez volontera"

Paladina je na Badnjak rekao kako ne mora biti ministar ako premijer Andrej Plenković nije zadovoljan njegovim radom. Izjava je izazvala burne reakcije, kao i nagađanja javnosti.

"To je potpuno ista izjava koju sam rekao i nekoliko dana prije pa nije izazvala takve reakcije. To je jedna uobičajena izjava koju daju ministri svaki put kad ih pitate. Možda sam je rekao u nekom drugom tonu."

"Ja redovito s premijerom i svima razgovaram o svim aspektima obnove. Sve što imam reći govorim na našim internim sastancima, a ne u medijskom prostoru. Sve ove špekulacije neću komentirati", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene