Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RADAR I KADAR

Ako Plenković do 15. siječnja ne pokaže Paladini vrata, SDP kreće u akciju: ''Ovo je premijerova greška''

SDP će nakon 15. siječnja pokrenuti pitanje opoziva ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladina ako ga premijer Andrej Plenković dotad sam ne smijeni, najavio je SDP-ov saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić.

Osim odlaska ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladine SDP će zahtjevati i odlazak državnog tajnika iz Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje i obnovu Gordana Hanžeka, najavio je SDP-ov saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić.

''Ne samo da je nestvarno, nego je sramotno'', kazao je komentirajući obnovu koja ne da stoji, nego gotovo da i ne postoji iako su nakon potresa koji je razorio Baniju prošle već dvije godine.

Podsjetio je da je Hrvatska dosad imala dvije velike obnove - nakon rata i nakon poplava u Gunji, koja je završila u rekordnom vremenu.

''Ovo je katastrofalno'', istaknuo je, ali i upozorio: ''Ovo nije greška samo ministra Paladine, nego i premijera jer premijer je onaj koji zadaje kurs Vladi i od kojeg sve kreće i od kojeg sve završava. To je njegova greška''.

Upitan hoće li to biti zajednička inicijativa s Mostom, odvratio je da to ovisi o taktici, kao i da do 15. siječnja cijela ta priča ni ne može ući u javnost.

Pitanje je, kazao je, između ostalog, Hajdaš Dončić, i je li Paladina imao političku podršku s obzirom na to da ne pripada HDZ-u. No, istaknuo je: ''Ključna i odgovorna osoba za to je Andrej Plenković, a ne ministar''.

Upitan zašto se još nije sastalo Vijeće za nacionalnu sigurnost, rekao je da se Vijeće trebalo sastati: ''Nevezano ako postoje bilo kakvi politički prijepori između Milanovića i Plenkovića, mislim da je pitanje države, pitanje koje nadilazi njihove međusobne pogreške u komunikaciji''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SPORA OBNOVA Grmoja najavio opoziv: ''Licemjerje, Plenković sada sve nastoji prebaciti na leđa Paladine''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OBNOVE IMA LI? Paladina: ''Ako se premijerova kritika odnosi na mene, ne moram biti ministar''

Krapinsko- zagorski župan Željko Kolar, koji je u niz navrata javno izražavao svoje nezadovoljstvo obnovom, kazao je: ''reba reći da se je konačno nešto pokrenulo pa se tako na području županije srušilo osam kuća, a za još osam kuća je doneseno rješenje o rušenju''.

Za osam kuća je doneseno rješenje o novoizgradnji, doda je i te istaknuo kako očekuje da će nakon donošenja rješenja ubrzo doći i do raspisivanja javnih poziva i poziva izvođačima radova te da se nada da će konačno na proljeće početi izgradnja prvih zamjenskih kuća

Što se Paladine tiče, kazao je: ''Sigurno da nije ministar Paldaina odgovoran za ono što se nije napravilo prije dvije godine. Znači, ako već idemo ocjenjivati čovjeka, onda ga ocjenjujemo od trenutka kad je sjeo u fotelju i do onoga što je do danas napravio. Želim reći da je velik iskorak napravljen u komunikaciji, ali i u radu samog Ministarstva i Fonda''.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene