Izrazito jaka bura i hladno more 'krivci' su za izbacivanje ribe iz mora.


Mještani Kolana na otoku Pagu zadnja dva dana svjedoče o izbacivanju ribe iz mora, što se događa zbog izrazito jakih udara bure koja puše i do 250 km/h te hladnog mora.

Vezani članci Spašavanje migranata u Egejskom moru - 3 Hrvatski policajci spasili 36 migranata iz gumenjaka u Egejskom moru Slika nije dostupna Evo zašto je more izbacilo pola tone ribe na Pagu!

Na obali su pronašli čak 500 kilograma ribe, najviše sipe i arbuna. Neki primjerci ribe teški su i do kilogram i pol. Stanovnici mjesta Kolana kažu kako se pojava izbacivanja ribe iz mora zadnji put dogodila prije 50 godina.

Oluja bura iz mora je kod Posedarja izbacila i 20 kilograma tešku glavatu želvu, vrstu morske kornjače. Stručnjaci iz Pule obaviješteni su u ovom događaju i sutra će stići u Posedarje, a do tada će kornjača biti u sigurnim rukama mještana. Smjestili su je u bazenčić gdje joj mijenjaju vodu i hrane je.

Fotografije ribe koju je bura izbacila na plažu možete vidjeti na Facebook stranici Općine Kolan.

Snažna bura potrgala je mjerač brzine vjetra na Masleničkom mostu, a nije poštedjela ni rasvjetni stup koji se prepolovio na pola i pao na parkiralište.

Temperatura ispod ništice praćena olujnom burom zaledila je more u Istri. Uvala Šćuza u blizini Premanture 'popločana' je pet centimetara debelim ledom koji se širi 50-ak metara od obale. Neuobičajenu ledenu atrakciju danas su posjetili mnogi, te ovu vrlo rijetku pojavu zabilježili i fotoaparatom.