Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"ovo je prvi put"

Još jedan slučaj s Paga: Morala se sama snalaziti za prijevoz na dijalizu - "Ne mogu vam poslati vozilo, nemam što"

Vozni park sanitetskog prijevoza Zadarske županije - 9
Vozni park sanitetskog prijevoza Zadarske županije - 9 Foto: Hitna Uživo 194
Čitateljica s kojom smo razgovarali, a koja ljetuje u Povljani na Pagu u ponedjeljak se morala sama snaći kako bi otišla u Zadar na dijalizu. Nazvali su je iz saniteta i kazali kako nemaju raspoloživih vozila.

"Ovo je prvi put da se to dogodilo. Gospođa koja me zvala bila je empatična, rekla je 'ne mogu vam poslati vozilo, nemam što'. Malo sam se iznenadila", ispričala nam je čitateljica koja je potom zamolila susjeda i on ju je odvezao na dijalizu u Zadar.

"Gospođa me kasnije zvala da provjeri jesam li se snašla", istaknula je gospođa te dodala kako su "ljudi koji rade u sanitetu okej, ali oni sigurno ne određuju koliko vozila će biti".

Na naš upit da komentira situaciju, ravnateljica Zadarske hitne Ivana Šimić samo je kratko odgovorila kako je poslala očitovanje.

Pročitajte i ovo NATO summit, ilustracija - 3 Deklaracija sa samita Budućnost Ukrajine je u NATO-u. Ali kada? Stoltenberg odgovorio Zelenskom

Naime, čitateljica s kojom smo razgovarali nije jedina pacijentica s otoka Paga koju vozilo saniteta u ponedjeljak nije odvezlo na dijalizu. Vozač saniteta Jurica Alavanja svojim je automobilom ujutro odvezao gospodina u Zadar nakon što nije mogao upaliti kombi saniteta.

Pročitajte i ovo Vijenac u vrećici za smeće u Zagrebu - 2 U centru Zagreba FOTO Na spomeniku Nikoli Tesli vijenac u vrećici za smeće, Pupovac: "Mi vrlo dobro znamo što se htjelo poručiti"

Kako je svoju priču podijelio javno, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević zatražila je hitno očitovanje ravnateljice Zadarske hitne.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene