Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U centru Zagreba

FOTO Na spomeniku Nikoli Tesli vijenac u vrećici za smeće, Pupovac: "Mi vrlo dobro znamo što se htjelo poručiti"

Vijenac u vrećici za smeće u Zagrebu - 2
Vijenac u vrećici za smeće u Zagrebu - 2 Foto: SNV
Netko je na spomenik Nikole Tesle u centru Zagreba umijesto cvijeća povodom rođendana znanstvenika stavio vreću sa smećem. No u vreći nije bilo smeće. Reagirao je Milorad Pupovac iz Srpskog narodnog vijeća.

Vijenac položen povodom rođendana znanstvenika Nikole Tesle, pronađen je u vreći za smeće na Teslinu spomeniku.

Riječ je o vijencu koji su položili predstavnici Srpskog narodnog vijeća, SKD Prosvjete, SDSS-a i Srpskog demokratskog foruma, dvojica saborskih zastupnika i jedan zastupnik u Skupštini Grada Zagreba.

Tim povodom reagirao je predsjednik SNV-a Milorad Pupovac. Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mirni prosvjed Mučan slučaj iz Osijeka zgrozio javnost: ''Netko od građana bi trebao biti u Domu i paziti na djecu''

"Danas prije podne dobar dio portala u Hrvatskoj prenio je foto i pisanu vijest o tome da je netko na spomenik Nikole Tesle u centru Zagreba (križanju Masarykove, Preradovićeve i Tesline) umjesto cvijeća povodom jučerašnjeg Teslinog rođendana po svoj prilici tokom noći postavio vreću sa smećem.

Gledajući te vijesti u prvi smo mah i sami povjerovali da je riječ o tome, te se oko podneva uputili da vidimo da li je smeće netko u međuvremenu maknuo. Kad smo došli do spomenika vidjeli smo da vreća za smeće nije maknuta i da se u njoj zapravo nalazi vijenac s cvijećem koji je netko stavio u nju.

Vijenac koji je stavljen u vreću za smeće, a portali o stavljenoj vreći za smeće obavijestili javnost, zapravo je vijenac koji su jučer oko 12:30 položili predstavnici Srpskog narodnog vijeća, SKD Prosvjete, SDSS-a i Srpskog demokratskog foruma, dvojica saborskih zastupnika i jedan zastupnik u Skupštini Grada Zagreba.

Vijenac u vrećici za smeće u Zagrebu - 2 Vijenac u vrećici za smeće u Zagrebu - 1 (Foto: SNV)

Možda će se nekom činiti da je time šteta ili sramota manja, a nekome da nije riječ ni o šteti ni o sramoti već o uspješnom performansu. Kako god bilo mi veoma dobro znamo što se sa stavljanjem vijenca SNV-a i drugih srpskih organizacija u komunalnu vreću za smeće htjelo poručiti nama i o nama.

Pročitajte i ovo Štrajk Najdulji štrajk u hrvatskoj povijesti Spisi na sudovima se gomilaju, a građani uzalud dolaze: Ne postigne li se dogovor u srijedu, potez će povući Vrhovni sud

Taj biljeg znanja predugo i presvakodnevno nosimo. Istina, možda ga nismo očekivali ni na Teslin rođendan, ni u Teslinom krilu, ni na križanju Masarykove, Preradovićeve i Tesline", navodi se u reakciji Milorada Pupovca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene