Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet kolega

Ozlijeđeni pilot: Što se mene tiče idemo sutra opet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Piloti ozlijeđeni u padu dvaju zrakoplova MIG-21 osjećaju se dobro unatoč nesreći, izvijestio je MORH.

'Piloti su izjavili kako se osjećaju dobro unatoč nesreći koja se dogodila. Tom prilikom piloti su se zahvalili svim svojim kolegama na brzoj intervenciji tijekom traganja i spašavanja istaknuvši kako ih ova nesreća neće omesti u njihovim obvezama i zadaćama koje će i dalje obavljati kao vojni piloti HRZ i PZO-a', stoji u priopćenju Ministarstva obrane.

Pročitajte i ovo Ilustracija istraga u tijeku "Ovo je bolan i nenadoknadiv gubitak za sve nas": Poginula tri ukrajinska pilota Slika nije dostupna Tehnički problemi i procjena pilota Pad helikoptera u Vukovaru nije skrivila spužva?

Zrakoplovstvo je takvo, ali to je naš život, mi to živimo Pukovnik Nikola Mostarac Da pilote nesreća nije pokolebala svjedoči i njihov kolega za Novu TV, pukovnik Nikola Mostarac. 'Mi smo ih posjetili u bolnici, i prva rečenica koju su rekli je 'evo, tu mi je kaciga, što se mene tiče sutra idemo', rekao je. 'Zrakoplovstvo je takvo, ali to je naš život, mi to živimo. Ovo nije ni prvi ni zadnji put da se ovakvo nešto dogodilo', dodao je Mostarac.

Pilote je u bolnici posjetio i državni tajnik MORH-a Željko Goršić.

>> EKSKLUZIVNE SNIMKE: Avioni pali na minirano područje

>> Zrakoplovi pali zbog odlomljenog dijela s jednog od njih?

>> Očevidac: Sjedio sam na terasi i gledao avion kako se ruši

Iako bi uzroci pada zrakoplova HV-a trebali biti poznati za nekoliko dana, mediji već prenose neslužbene informacije prema kojima je s jednog od zrakoplova otpao jedan dio, pa je zbog toga udario u MIG koji se nalazio iza njega, nakon čega je došlo do pada obje letjelice.

'Povjerenstvo je na terenu i utvrdit će sve uzroke događaja. Ne bi htjeli špekulirati što je bilo', rekao je za Dnevnik.hr glasnogovornik MORH-a Goran Grošinić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene