Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća u Slunju

EKSKLUZIVNE SNIMKE: Avioni pali na minirano područje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MIG-ovi su pali na minirano područje.

Ozlijeđena je starija žena, Marija Klipa, koja je radila u dvorištu u blizini mjesta eksplozije. Utvrđeno je da je ozlijeđena od komada zrakoplova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jesmo li sigurni? Rok je prošao, ne zna se kakva je budućnost hrvatske zračne flote Slika nije dostupna Naslovnica s MIG-ovima uzburkala strasti Policija čuva zgradu Novosti

Ona je sada stabilno i oporavlja se u ogulinskoj Općoj bolnici. Dr. Zlatko Grbačić, kirurg iz ogulinske bolnice koji je bio zaprimio ozlijeđenu, rekao je za Dnevnik.hr kako su ženi, pri primitku, konstatirane teške tjelesne ozljede te da joj je tijelo puno gelera. Imala je ozljede glave, a najviše je nastradala nadlaktica ruke koja je djelomično amputirana.

Grbačić je rekao da unatoč tome vjeruje u oporavak ruke, ali da će to dugo trajati. 'U ruci smo pronašli manji metalni dio i sačuvali ga za istražitelje', kazao je Grbačić.

Kirurzi su nakon četverosatne operacije kazali da je pacijentici za sada ruka spašena od amputacije, iako je bila potrebna rekonstrukcija dijela kosti lijeve nadlaktice, a oštećeni su i živci i mišići.

Prema izvješću MORH-a, žena je od mjesta nesreće bila udaljena dva kilometra te da je stradala od krhotina.

>> Kod mjesta Latin se srušila dva MIG-a, piloti lakše ozlijeđeni

>> Očevidac: Sjedio sam na terasi i gledao avion kako se ruši

>> Vukelić: MIG-ovi nisu pali zbog štednje

Načelnik plaščanske općine Ivan Šego kazao je da su zrakoplovi, po obavijesti koju je službeno dobio od Državne uprave za zaštitu i spašavanje, pali na brdo Hum. To stvara dodatne opasnosti jer je područje Huma minirano.

Po njegovim riječima, zrakoplovi su pali na nenastanjeno šumovito područje te vjerojatno nema civilnih žrtava. 'Najvažnije je da su oba pilota živa i već smještena u KBC Dubravu u Zagrebu', kazao je Šego.

Obaviještena i Agencija za istraživanje zrakoplovnih nesreća

O nesreći dvaju vojnih zrakoplova kod Plaškog ministarstvo obrane obavijestilo je Agenciju za istraživanje zrakoplovnih nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova, no za sada nisu zatražili usluge te agencije, doznaje se od direktora i glavnog istražitelja Dinka Vodanovića.

'MORH ima svoje istražitelje za zrakoplovne nesreće, no tek će procijeniti trebaju li i naše usluge', kazao je Vodanović.

Kazao je da je današnja nesreća prva vojna zrakoplovna nesreća od kada su Oružane snage Republike Hrvatske u sastavu NATO-a pa će odluka o mogućem angažiranju civilnih istražitelja ovisiti i o NATO-ovim standardima predviđenim za takve okolnosti.  (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene