Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi ministar zdravlja Rajko Ostojić najavio je svoje prve poteze.


Cilj mu je, kaže, za početak vratiti hrvatsku medicinu u vrh europske, kao što je to bilo 80-ih. Posao neće biti lagan, jer je financijsko izvješće iz poslovanja prvih devet mjeseci dramatično.

Vezani članci Prosvjed u Londonu protiv Brexita (Foto: AFP) Velika Britanija nakon Brexita će strancima olakšati zapošljavanje u zdravstvenoj službi Bolnica u Dubravi (Foto: Pixsell,Luka Stanzl) Liječnici optužili HZZO: Odredili su niske cijene svih zahvata pa bolnice prikazuju kao gubitaše

Prva tri poteza koja će napraviti, kaže, bit će: smanjenje liste čekanja, izmjena Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji te smanjenje doprinosa koji plaćaju umirovljenici s mirovinama višima od 5 tisuća 100 kuna, s 3 na 1posto.

>> Ministar zdravlja Ostojić: Smanjit ćemo čekanja uvođenjem popodnevnog rada

'To ćemo napraviti u šest mjeseci. Naravno, tijekom manadata ćemo napokon prilagoditi radno vrijeme našim pacijentima, rad popodne. I najvažnije, niti jedna bolnica se neće zatvoriti, ali ćemo pokušati u većini, ako ne u svim bolnicama do kraja mandata uvesti dnevne bolnice', rekao je ministar Ostojić.