Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prizori za pamćenje

Ovo su bili najzanimljiviji trenuci u Saboru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Točno u podne počela je zadnja sjednica 6. saziva Hrvatskog sabora. Bio je to i posljednji radni dan Luke Bebića. I on i njegovi saborski kolege ovaj će saziv pamtiti po šokantnim preokretima, presedanima i svađama.

S Lukom Bebićem na čelu, kojem je ovo bio posljednji radni dan, izglasali su 788 zakona. I to 293 Europska. Odluke bile itekako značajne i brojne. Potvrdili su Ugovor o pristupu NATO-u, promijenili Ustav, odgodili ZERP, izglasali arbitražin sporazum, uveli krizni porez, izmjenili zakon o PDV-u.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Predsjedništvo SDP-a Grbin: "Odluku će morati donijeti oni u DP-u. A Plenkoviću treba psihijatar, frajer si je osigurao zlatni padobran" HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati"

No ovaj će se saziv pamtiti po nečem mnogo spektakularnijem kada je, u pola mandata, bivši premijer postao saborski zastupnik. A na kraju ostao i bez zastupničkog imuniteta.

No nije Ivo Sanader jedini. Po prvi put u 20 godina rada Sabora, jedan je saborski zastupnik izgubio svoj imunitet zbog – klevete! Bio je to SDP-ov Željko Jovanović.

Između donošenja važnih Zakona, odlaska premijera i ukidanja imuniteta zbog klevete, saborski su zastupnici i najviše puta izbacivani. Bilo je tu i nenamjernih pogrešaka, ružnih riječi i svađa. Sve u svemu, ovaj će saziv pamtiti i oni, ali i građani.

U priloženom videu pogledajte najzanimljivije saborske epizode i bit će vam jasno - zašto!
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene