Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Točno u podne počela je zadnja sjednica 6. saziva Hrvatskog sabora. Bio je to i posljednji radni dan Luke Bebića. I on i njegovi saborski kolege ovaj će saziv pamtiti po šokantnim preokretima, presedanima i svađama.


S Lukom Bebićem na čelu, kojem je ovo bio posljednji radni dan, izglasali su 788 zakona. I to 293 Europska. Odluke bile itekako značajne i brojne. Potvrdili su Ugovor o pristupu NATO-u, promijenili Ustav, odgodili ZERP, izglasali arbitražin sporazum, uveli krizni porez, izmjenili zakon o PDV-u.

Vezani članci Performans ispred HDZ-a (Foto: Facebook stranica Želim biti Milan Bandić predsjednik RH/Screenshot) ''Milan Bandić'' pobacao zakone i upalio kosilicu ispred HDZ-a: "Ovi zakoni su nam viška" Zdravko Marić (Foto: Pixsell,Patrik Macek) Ministar Marić pohvalio se odgovornim upravljanjem državnim financijama, oporba ga kritizirala

No ovaj će se saziv pamtiti po nečem mnogo spektakularnijem kada je, u pola mandata, bivši premijer postao saborski zastupnik. A na kraju ostao i bez zastupničkog imuniteta.

No nije Ivo Sanader jedini. Po prvi put u 20 godina rada Sabora, jedan je saborski zastupnik izgubio svoj imunitet zbog – klevete! Bio je to SDP-ov Željko Jovanović.

Između donošenja važnih Zakona, odlaska premijera i ukidanja imuniteta zbog klevete, saborski su zastupnici i najviše puta izbacivani. Bilo je tu i nenamjernih pogrešaka, ružnih riječi i svađa. Sve u svemu, ovaj će saziv pamtiti i oni, ali i građani.

U priloženom videu pogledajte najzanimljivije saborske epizode i bit će vam jasno - zašto!