Tijekom noći s ponedjeljka na utorak nepoznati počinitelji oštetili su vozilo Hrvatske gorske službe spašavanja iz Slavonskog Broda. To nije prvi takav slučaj, a o svemu je obaviještena i policija.

Galerija


Svoje nezadovoljstvo nerazumljivim činom podijelili su i na službenoj stranici na Facebooku. Njihov odgovor na vandalizam prenosimo u cijelosti.

Vezani članci Ubojstvo u Trnju Muškarca na Krugama ubio biciklist, postoji i snimka ubojice: "Ležao je u krvi, pas nije puštao nikoga blizu" Djeca iz Petrinje uživala na Braču Kako su HGSS-ovci s Brača djeci iz Petrinje uzvratili gostoprimstvo: "Bili smo smješteni u školi. Prekrasno su nas primili". Zbog toga su ih zvali na tjedan za pamćenje

''Za jubilarnih 400.000 kilometara ukrali mu tablice... Naši timovi od početka interveniraju na području pogođenom potresima. Vozila su još uvijek jedan od osnovnih alata u našem djelovanju i zato smo ostali neugodno iznenađeni stanjem kombija koji je bio parkiran ispred prostora u Novoj Gradiški. Naime, baš kad je kombi napunio jubilarnih 400.000 km, netko je tijekom noći pokidao brisače, otkinuo retrovizor i tablice. Šteta je prijavljena policiji, a zbog svega je naš tim kasnije krenuo prema Petrinji. Srećom, u voznom parku imamo četiri vozila pa je drugi tim uskočio u zamjenu.

Vozilo HGSS-a
Vozilo HGSS-a Foto: HGSS Slavonski Brod

Jedan od četvorice u parku je i naš Defender, o kojem bi se moglo puno toga napisati. Memoari o tome gdje je sve bio, koliko je puta 'izvukao' situaciju vjerojatno bi bili interesantni. Izgleda da nam i on najavljuje mirovinu. Ponovo na putu za Petrinju, danas je stao i tek ga je vučna služba osposobila za nastavak putovanja. Iako je popularno, nadamo se da muke po vozilima neće imati svoj nastavak'', napisali su u objavi na Facebooku.

Pročelnik HGSS-a Slavonski Brod Boris Lovrić istaknuo je za DNEVNIK.hr kako su ovom objavom imali namjeru ukazati na vandalizam koji se događao i prije, ali i na dotrajalost samih vozila. ''Nevjerojatno je da netko tko zna da službe konstantno interveniraju na području Banovine odluči napraviti ovako nešto'', izjavio je Lovrić.

No to nije prvi slučaj. HGSS se i kod prvih intervencija nakon potresa našao na meti delinkvenata. ''Šesti ili sedmi dan od potresa kombi je bio dan prije pripremljen na cjelodnevne intervencije u Petrinji. Međutim, pametnjakovići su otkinuli tablice i njihove nosače, brisače i retrovizor. Morali smo prebacivati sve stvari u drugo vozilo, dočekati policiju, nakon toga u HAK i na kraju postavljati i nove tablice. Ne mogu vjerovati da netko ima motiv skidati tablice sa službenog automobila koji nam je sve, a uz to smo i volonteri koji uzimamo godišnji kako bismo otišli na takve intervencije. Osim problema sa starim vozilima imamo problem i s delinkventima'', kazao je Lovrić.

Također, susreli su se s problematičnim situacijama i na području Metkovića. ''Našim kolegama ukrali su kuku sa službenog auta. Nije strašan trošak, ali je velika gnjavaža. Imali su čamac, a kad su došli, vidjeli su da nemaju kuku'', prisjetio se Lovrić.

Iz HGSS-a napominju kako ovakve situacije ugrožavaju živote.