Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privatni smještaj brzo raste

Prijeti li Hrvatskoj over-turizam? Neki gradovi na obali uvode red, a s time se slažu i turisti: "To je dobra odluka"

Aktualno Galerija Apartmanizacija - 1 Apartmanizacija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Apartmanizacija - 2 Apartmanizacija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Apartmanizacija - 3 Apartmanizacija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Apartmanizacija - 4 Galerija 1/4 >>
Dubrovnik, Makarska, Istra, turistički su poželjne destinacije, ali su i one koje su počele raditi na mjerama kako bi se obuzdao brzorastući turizam i očuvala čar zbog koje ljudi u njih i dolaze.

Razlika ljeto zima, u turističkim mjestima na moru, vidljiva je na prvi pogled. Dok ljeti sve puca po šavovima, zimi se puno lakše diše.

Privatni smještaj u Hrvatskoj raste. Iznimno brzo - samo u samo tri ljetna mjeseca prošle godine otvorilo se čak 30 tisuća novih kreveta za turiste. Neki od njih smatraju da treba malo stati.

Pročitajte i ovo PR Oglas Znamo li prepakirati more i sunce u turistički proizvod poželjan cijele godine bez obzira na lokaciju?

Pročitajte i ovo Izlet Agencije otkrile detalje Roditelje školaraca ne čekaju dobre vijesti: "Jedna je stvar krajnje nepoštena..."

"Da, možda i da, kako bi sačuvali baštinu, način i kvalitetu života, i to bi bila dobra odluka", misli Karl iz Kanade.

Dubrovnik je takvu odluku već i donio. Odnosno, za 15-ak dana bit će gotova studija prihvatnog kapaciteta povijesne jezgre. Već sada, kaže gradonačelnik, zna se da je prijeđena ona magična linija maksimalnog broja apartmana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promocija 300.000 eura za novi slogan hrvatskog turizma: Već je trebao biti tu, ali nekako je sve ''pomalo'' - zašto?

Makarska brani višestambenu gradnju, kao i etažiranje aparthotela. I to su kaže, gradonačelnik, samo neke od mjera. I Istra je pokrenula izradu dokumenta koji bi trebao identificirati probleme i dati moguća rješenja za kvalitetan razvoj izvornog obiteljskog privatnog smještaja. Koji će se potezi vućim ovisi o konzultantima i koje će oni mjere predložiti. No činjenica je da je prekomjerna izgradnja uvjetovala i over-turizam.

Više pogledajte u priloženom videu

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene