Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za provedbu državne mature zadužen je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, iz kojeg je u večernjim satima stiglo priopćenje o skandalu zbog kojeg je ispit iz hrvatskog jezika odgođen.


Iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, koji organizira provedbu državne mature, poslali su službenu reakciju na skandal zbog kojega je odgođen ispit iz hrvatskog jezika.

>> Maturanti: 'Želimo da se odgodi ispit iz matematike!'

>> Skandal na državnoj maturi: Odgađa se ispit iz hrvatskog!

>> Ovo su trebala biti pitanja na ispitu iz hrvatskog!

Vezani članci Državna matura, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Objavljeni rezultati državne mature: Doznajte iz kojeg je predmeta bilo najviše jedinica, a bilo je i onih koji su - varali Slika nije dostupna NOVI SKANDAL NA DRŽAVNOJ MATURI Zbog krađe ispita uhićeno pet osoba

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Obavještavamo sve pristupnike da se drugi dio ispita iz Hrvatskoga jezika (test), planiran za provedbu 28. svibnja u 9.00 sati, neće održati u navedeno vrijeme.

Do promjene datuma održavanja ispita došlo je uslijed pogreške ispitnih koordinatora u V. gimnaziji Vladimira Nazora u Splitu, Srednjoj školi Pavla Rittera Vitezovića u Senju i Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Đakovu gdje su učenicima, umjesto ispitnih materijala za prvi dio ispita (esej), podijeljeni ispitni materijali za drugi dio ispita (test) čime je narušena tajnost ispitnih materijala za sutrašnji ispit iz Hrvatskoga jezika i dovedena u pitanje regularnost toga dijela ispita državne mature.

Sukladno ovlastima propisanim Pravilnikom o polaganju državne mature v. d. ravnateljica Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Alenka Buntić Rogić donijela je odluku o novome vremenu održavanja drugoga dijela ispita.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook