Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči izbora

Kako je ljetos govorio Žarko Tušek: "HDZ osuđuje bilo kakvu toleranciju prema korupciji. Nema kolektivne odgovornosti. Odgovorni su pojedinci"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U 3. izbornoj jedinici, nositelj HDZ-ove liste na prošlim parlamentarnim izborima bio je Žarko Tušek. Nekad mlada nada, danas akter najnovije afere.

U ljeto 2020., uoči parlamenatrnih izbora Žarko Tušek bio je nositelj HDZ-ove liste u 3. izbornoj jedinici. 

"Ako je ikome odgovarala kampanja argumentima, promocija programa - to odgovara Vladi Republike Hrvatske na čelu s Andrejem Plenkovićem", kazao je Tušek tada u Dnevniku Nove TV. Komentirao je tadašnje sukobe premijera Plenkovića i predsjednika Milanovića. 

Navodio je postignuća Plenkovićeve Vlade, a dotaknuo se i afere Vjetroelektrane. Odgovarao je na pitanje koliko će onda naštetiti HDZ-u. 

"Vrlo jasno. Svako kazneno djelo ima svoj OIB. OIB je ime počinitelja tog kaznenog djela. Provodi se istraga za određene ljude koji imaju svoje ime i prezime", rekao je tada. 

"HDZ strogo osuđuje bilo kakvu toleranciju prema korupciji, prema bilo kakvom kaznenom ponašanju i u tom smislu smo vrlo, vrlo jasni. Istraga će pokazati što se tu dogodilo, vidjet ćemo hoće li doći do optužnog prijedloga", rekao je Tušek.

"U svakom slučaju, nema nikakve kolektivne odgovornosti. HDZ na svakoj razini odbacuje bilo kakvu stranačku i političku odgovornost. Odgovorni su pojedinci", istaknuo je.

U to vrijeme špekuliralo se hoće li Božidar Kalmeta na listu u 9. izbornoj jedinici. Tušek je rekao da županijske organizacije stranke same nominiraju, "temeljem naputka predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, ljudi za koje oni smatraju da su najkompetentniji da nose mjesto na listi. 

Cijeli razgovor pogledajte u videu.

Bio i predsjednik MIP-a

Žarko Tušek u Sabor je prvi put dospio kad je stranku vodio Tomislav Karamarko. U 9. sazivu Sabora bio je predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Želi biti ministar Tušek na nastavku snimke govori o Vladi: ''Ima tu sva, kaj bi ih pol odmah prebrisal''

U javnost su dospjele snimke na kojima se čuje kako nezavisnom vijećniku Oroslavja Viktoru Šimuniću, zajedno sa stranačkim kolegom te gradonačelnikom Oroslavja Emilom Gredičakom nude logističku pomoć pa čak i funkcije u javnim ustanovama, ako on uđe u kampanju i odnese dio glasova SDP-u.

Šimunić je zbog svega danas išao i u USKOK u kojem je donio snimku cijelog snimljenog razgovora.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković "Ispao je naivan" Plenković o aferi Žarka Tušeka: "To je jedna gruba politička pogreška. Radari u kletima ne funkcioniraju"

Žarko Tušek rođen je 1981. u Zaboku. Svojedobno je išao u sjemenište iz kojeg je pobjegao, a jednom prilikom je ispričao i kako se potukao

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene