Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagrebačka prometnica

Niti mjesec dana nakon radova otvorila se rupa na cesti: Evo što odgovorni kažu o razlozima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na dijelu Remetinečke ceste u Zagrebu koji je krajem kolovoza bio zatvoren zbog radova otvorila se poprilično velika rupa. Što se dogodilo, pitali smo odgovorne za radove.

Niti mjesec dana nije prošlo od radova na Remetinečkoj cesti u Zagrebu, a promet je već usporen zbog poprilično velike rupe koja se otvorila na istom dijelu koji je obnavljan krajem kolovoza.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Ilustracija Horor u Dalmaciji "Treba li čekati da netko pogine?": Usred vožnje otvorila se rupa u autobusu, sve je snimljeno

Automobili koji na Remetinečku cestu dolaze iz smjera zagrebačkog rotora primorani su penjati se na nogostup kako bi izbjegli oštećeni dio.

Remetinečka cesta od ulice XIII Savski gaj do kućnog broja 122 zbog radova je bila zatvorena do 2. rujna, kada se vozilo obilaznim putem. Od završetka radova prošlo je dakle tek 15-ak dana pa se postavlja pitanje što se točno dogodilo da već sada radnici moraju ponovno izlaziti na teren (ekipa koja će se pobrinuti za rupu na terenu se pojavila oko 11.30 sati).

Ovo pitanje postavili smo prvo "Zagrebačkim cestama", gdje su nam objasnili da su radovi u kolovozu bili radovi na izgradnji javnog kanala za koje su odgovorni u "Vodoopskbi i odvodnji".

Zato smo upit o tome što se dogodilo poslali i njima.

"Ne možemo prejudicirati razloge"

Iz "Vodoopskrbe i odvodnje" poručili su nam kako su oni bili investitor radova na izgradnji javnog kanala u Remetinečkoj cesti, kao i da su odmah po dojavi o oštećenju kontaktirali izvođača s kojim je obavljen uviđaj, a nakon čega su pokrenute i aktivnosti za sanaciju.

"U ovom trenutku ne možemo prejudicirati razloge zbog kojih je došlo do navedenog oštećenja, no razvidno je da su se zbog jakog inteziteta oborina u proteklom razdoblju i kratkog vremenskog roka izvođenja samih radova (zbog važnosti Remetinečke ceste) dogodila slijeganja asfaltnog sloja", poručili su iz Vodoopskrbe i odvodnje i dodali kako bi sanacija, ukoliko to budu dopuštali vremenski uvjeti, trebala biti gotova sa sutrašnjim danom (utorak).

Zato za sve one koji će prolaziti navedenom rutom i dalje vrijedi upozorenje da budu na oprezu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene