Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Boljka svih gradova

Evo što učiniti kada vam rupe na cestama oštete automobil!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozite li automobil, zacijelo vas izluđuju rupe na cestama. Iako je to boljka svih hrvatskih gradova, u Zagrebu je, zbog veće količine vozila, još i izraženija. U Zagrebačkim cestama vozače mole za strpljenje i obećavaju da će sve će biti pokrpano za dva mjeseca.

Snijeg se gotovo povukao i otkrio nove probleme na zagrebačkim cestama. Zbog smrzavanja i mnogo soli, dosta je rupa koje izazivaju probleme vozačima. Dovoljno je nazvati besplatan broj dežurne službe i rupa će biti sanirana. 'Prosljeđujem dojavu u nadcestariju i onda djelatnici Zagrebačkih cesta izlaze na teren i saniraju rupu ili prijetnju', objasnila je Suzana Rebić iz dojavnog centra Zagrebačkih cesta.

>>
FOTO Dragi vozači, kako bi djeca trebala ovuda sigurno prolaziti?!

Pročitajte i ovo Poplave u Dubaiu - 2 Nezapamćeno nevrijeme Ujedinjeni Emirati saniraju štetu: Najmanje jedna osoba poginula, zračni promet otežan Ekipa dobrovoljaca kod Supernove - 5 Hvalevrijedna gesta FOTO Dobrovoljici iz Zagreba krenuli u Slavoniju kako bi pomogli stradalima u nevremenu. MORH: Pomaže i 500 vojnika

Rupe na cestama

Ophodari odmah kreću u provjeru dojave. U pozivni centar šalje se fotografija s opisom i GPS lokacijom uočenih nepravilnosti. Radnici na teren dolaze vrlo brzo, a odmah po dolasku, ekipa se baca na posao. Popravak traje između 10 i 15 minuta, ovisno o veličini rupe. Naravno, treba imati na umu da je istodobno nemoguće sanirati sve rupe koje se nalaze diljem Zagreba. 'Prioriteti su nam prometnice sa većim intezitetom. No, trudimo se da i ovi ostali dijelovi ne zaostaju', kazao je Vlado Suša, glasnogovornik Zagrebačkih cesta.

Pravo na naknadu

Rupa je uistinu mnogo, a u slučaju oštećenja na vozilu, izazvanog lošom cestom, vlasnici imaju pravo na naknadu. Rupe uništavaju gume, felge, amortizere i ovjes. 'Molimo građane da pozovu policiju kako bi se napravio zapisnik te sa istim da se jave u najbližu poslovnicu Croatia osiguranja kako bi im se nadoknadila šteta', kazao je Suša.

Ukoliko i vi svakodnevno nailazite na veliki broj rupa na cestama ili su vam prouzročile štetu na automobilu, pošaljite nam svoje fotografije na redakcijski mail moj.report@novatv.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene