Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema drugog načina

Ott: Rješenje ćemo tražiti na međunarodnom sudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jean Fracois Ott najavio je rješenje spora oko Sunčanog Hvara putem međunarodnog suda.

Hrvatska vlada potvrdila je da je primila Ottovo pismo. 'Pismo je stiglo u Vladu i premijerka Jadranka Kosor ga je pročitala, a početkom idućeg tjedna Otta će primiti potpredsjednik Vlade za gospodarstvo i predsjednik Upravnog odbora HFP-a Petar Čobanković', kazao je glasnogovornik vlade Mladen Pavić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pjerino Bebić o interesima vlasnika 'Orco je na Sunčani Hvar uvijek gledao kao na dobru 'prodavaču'' Slika nije dostupna Surađivao s policijom Ott: Mislim da sam ispitan kao svjedok

'Sad je očito da ćemo, ako neće biti rješenja nakon tri naredna mjeseca, morati sve prebaciti na međunarodni sud. Angažirati ćemo profesionalce, koji će proučiti slučaj i odlučiti o čijoj se odgovornosti tu radi i kako ćemo najbolje zaštititi 65 milijuna eura naših investicija', rekao je Ott u intervjuu za Euro Business Media.

Ipak, Ott je poručio kako vjeruje da većina u Hrvatskoj razumije da svi zaslužuju da se prema njima odnosi s poštovanjem i na adekvatan način. 'Napravili smo dobru stvar za Hvar i ljudi to mogu vidjeti, jer naša su ulaganja napravljena sa strašću i kvalitetom', rekao je Ott.

''Lokalna ljubomora' želi otjerati Orco'

Ott, koji je u utorak u Zagrebu zadržan na obavijesnom razgovoru, za sve je optužio 'lokalnu ljubomoru' kojom se pokušava otjerati Orco iz Hrvatske, prenijela je francuska novinska agencija France Presse.

Izvršni direktor luksemburške Orco grupe, većinskog vlasnika Sunčanog Hvara, Jean-Francois Ott zadržan je u utorak u Zagrebu na obavijesnom razgovoru. Kako prenosi AFP, tom su mu prilikom pristupila šestorica policajaca. 'Rekli su mi da ću biti uhićen, ne odem li s njima', rekao je Ott za AFP.

Tijekom petosatnog ispitivanja, Ott je, kako je objasnio, morao odgovarati na optužbe o 'pronevjeri sredstava prekomjernim plaćanjem usluga nekim dobavljačima', navodi AFP. 'Policajci su mi rekli da postupaju po anonimnoj prijavi', rekao je Ott. 'To se čini tipičnim za nezadovoljnoga zaposlenika koji želi iznijeti lažne optužbe kako bi naštetio današnjim vlasnicima', tvrdi Ott.

'Zašto bismo uložili 65 milijuna eura da zaradimo dva? To nema smisla', rekao je Ott.

Prijava protiv šest osoba za pronevjeru 16 milijuna kuna

Kako je u utorak priopćila splitsko-dalmatinska Policijska uprava, policija je podnijela posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave splitskom ŽDO-u protiv šest osoba jer je utvrđena osnovana sumnja da su kao odgovorne osobe u Sunčanom Hvaru d.d., počinivši više kaznenih djela, oštetili tu tvrtku za 16 milijuna kuna.

Nakon ulaska Orco Property Group S. A. u vlasničku strukturu Sunčanog Hvara d.d. putem javno-privatnog partnerstva između te grupacije i državnih fondova, odnosno od 2005. do 2008., osumnjičenici su kršili pravila poslovanja i upravljanja imovinom tvrtke te ju opterećivali neosnovanim troškovima u namjeri da steknu protupravnu imovinsku korist za tvrtke unutar Orco Property Groupa, iako su znali da je prezadužena i da su joj poslovni rezultati negativni. Tako su počinili više kaznenih djela gospodarskog kriminala, navodi se u priopćenju.

>> Što je zajedničko Sunčanom Hvaru i HAC-u? Preplaćeni poslovi!

>> 'Orco je na Sunčani Hvar uvijek gledao kao na dobru 'prodavaču''

>> Ott: Mislim da sam ispitan kao svjedok

Orco grupa najveći je dioničar hvarske hotelsko-ugostiteljska tvrtka Sunčani Hvar s 55,5 posto udjela, dok Hrvatski fond za privatizaciju ima 31,7 posto dionica. Tvrtka je suočena s kumuliranim gubicima od oko 400 milijuna kuna, a uprava i 356 stalno zaposlenih zadnjih su dana prošle godine apelirali za spas tvrtke. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene