Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Surađivao s policijom

Ott: Mislim da sam ispitan kao svjedok

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvršni direktor Orco grupe pušten je iz policije i misli kako je bio na obavijesnom razgovoru u svojstvu svjedoka.

Upravni odbor grupe Orco, vodeći ulagač u nekretnine u Srednjoj Europi i u turistički sektor u sinoćnjem priopćenju izražava duboku zabrinutost što je njegov izvršni dirketor Jean-Francois Ott danas bio spriječen napustiti Hrvatsku i morao čekati ispitivanje lokalnih vlasti u Zagrebu, a da za to, kako se navodi, nisu dati nikakvi razlozi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ott dao ultimatum Hrvatskoj Sukob države i Orca postao međunarodno-korporativni skandal Slika nije dostupna Pjerino Bebić o interesima vlasnika 'Orco je na Sunčani Hvar uvijek gledao kao na dobru 'prodavaču''

>> Orco: Ovo je taktika sile hrvatske Vlade!

Orco je, kako se navodi u priopćenju, u dugotrajnom prijeporu s hrvatskom vladom zbog toga jer Hrvatski fond za privatizaciju nije ispunio svoje obveze prema dioničkom ugovoru s ORCO-om u hotelskom poduzeću 'Sunčani Hvar'. Zbog prijepora koji traje 'Sunačni Hvar' je u blokadi u vrijeme kad je hitno potrebno restrukturirati njegov dug, navodi se u drugom današnjem priopćenju te navodi da je Orco uložio u Hrvatsku, odnosno u 'Sunčani Hvar' 480 milijuna kuna (65 milijuna eura).

Izvršni direktor Orco Property Group Jean-Francois Ott sinoć je napustio prostorije policije u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici nakon provedenog obavijesnog razgovora, potvrđeno je u MUP-ovu uredu za odnose s javnošću. Nakon što je napustio sjedište policije Ott je rekao kako je bio na obavijesnom razgovoru te da misli kako je tamo bio u svojstvu svjedoka, kao i da ga je policija pitala neke detalje oko poslovanja u 'Sunčanom Hvaru' od 2005. Dodao je da će surađivati s hrvatskom policijom ako za to ima potrebe te da se sve danas dogodilo na osnovi anonimne dojave.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene