Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnjivi kanali

Bebić: Orco grupa je imala podršku određenih struktura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok istražitelji češljaju poslovanje Sunčanog Hvara najnovije neslužbene informacije govore da se iz te tvrtke novac izvlačio na sličan način kao iz HAC-a, preplaćivanjem poslova.

Za istražitelje su navodno posebno zanimljivi ugovori o opremanju hotela Amfora i Adriana. Prenosi se kako je za uređenje tih hotela nabavljan namještaj od čeških tvrtki u suvlasništvu Orco Grupe po većim cijenama od tržišnih.
Gradonačelnik Grada Hvara Pjerino Bebić smatra da je istraga o kriminalu u Sunačnom Hvaru rezultat promjene političke klime u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema drugog načina Ott: Rješenje ćemo tražiti na međunarodnom sudu Slika nije dostupna Usvojen Polančecov plan Bebić i mali dioničari odbijaju nagodbu za Sunčani Hvar

>> Jean-Francois Ott napustio Hrvatsku

>> Nije samo WC preskup, bile su i cijene znakova

'To je točno radi toga što su oni u strukturi određenih ljudi, i to ne svih, imali podršku. Imali su podršku od Polančeca, Jerka Rošina i Krune Peronje. Lokalna zajednica nije mogla doći na svoje, ali evo dolaskom premijerke otvorile su se i nepravilnosti koje se moraju riješiti', poručio je gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić.

Sunčani Hvar od 2005. godine do 2007.  vodio je Dragan Lazukić, a zamijenio ga je Jacques Marie Burgeoes koji je otišao krajem 2009. Nije poznato sumnjiče li istražitelji upravo njih. No navodno su među 6 osumnjičenika uglavnom ljudi iz Uprava koje su obnavljale hotele.

Hvar - sinonim za loš biznis

Kruno Peronja kojeg je gradonačelnik Bebić, uz Polančeca i Rošina, prozvao za protekciju Orcovih Uprava danas je predstavnik hrvatske države kao suvlasnika u Nadzornom Odboru Sunčanog Hvaru. Tvrdi da nije podržavao Orcove uprave.

Ako se sumnje na koji se način izvlačio novac iz Sunčanog Hvara dokažu kao istinite, onda će biti jasno da se novac iz te tvrtke izvlačio na vrlo sličan način kao iz HAC-a, preplaćivanjem poslova. Istovremeno Fond za privatizaciju predlaže osnivanje neovisnog arbitražnog tijela koje bi trebalo utvrditi razloge katastrofalnog poslovnog stanja u Sunčanom Hvaru.

Umjesto o vrhu svjetskog turizma danas se o Hvaru priča samo kroz loš biznis Orca a sada i krim-istrage. Možda će ljeto koje dolazi dobrom sezonom isprati dugogodišnju gorčinu najvećeg hrvatskog privatizacijskog debakla.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene