Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otmica Zagorčeva sina ponovno na dnevnom redu Vrhovnog suda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Vrhovnom sudu gotovo cijelog dana raspravljalo se o žalbama Hrvoja Petrača i ostalih nepravomoćno osuđenih zbog otmice maloljetnog sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca te tužiteljstva koje je za navodnog vođu skupine i organizatora otmice Ivana Matekovića, osuđenog na sedam godina zatvora, zatražilo veću kaznu.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem Ane Garačić o žalbama će odlučiti iza zatvorenih vrata, nakon čega će odluku dostaviti strankama u postupku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za vrijeme kupanja Strašna tragedija: Otac pokušao spasiti sina od utapanja pa zajedno izgubili život Ilustracija svađa nakon ručka Ocu stolcem slomio rebra jer mu nije dao novac za cigarete: "Nakon toga promijenio sam brave na stanu"

Od branitelja Hrvoja Petrača, odvjetnika Rajka Mlinarića doznaje se da je tužiteljstvo, osim veće kazne, zatražilo i da se Matekoviću oduzme 750 tisuća eura koje je, kao dio otkupnine, Vladimira Zagorec dao otmičarima za slobodu svog sina.

Mlinarić je kazao da je, zbog povreda postupka i pogrešno utvrđenih činjenica, zatražio ukidanje presude kojom je njegov branjenik osuđen na šest godina zatvor te vraćanje predmeta na ponovni postupak pred novim sudskim vijećem zagrebačkog Županijskog suda.

"Ne postoji niti jedan dokaz da je Hrvoje Petrač umiješan u otmicu i stoga vjerujem da će Vrhovni sud usvojiti žalbu, iako sam svjestan da je taj sud već jednom potvrdio osuđujuću presudu mojem branjeniku", izjavio je Mlinarić.

Zagorčev sin otet je u veljači 2004. ispred obiteljske kuće na
Pantovčaku, a otmičari su ga pustili četiri dana kasnije.

Skupina optužena za otmicu osuđena je godinu dana kasnije, a u ožujku 2006. tročlano vijeće Vrhovnog suda, kojima je također predsjedavala sutkinja Garačić, potvrdilo je prvostupanjsku presudu. No, kako se glavnim akterima Hrvoju Petraču i Ivanu Matekoviću sudilo u odsutnosti, oni su nakon uhićenja imali pravo na ponavljanje postupka. 

No, i u ponovljenom postupku zagrebački Županijski sud im je u
prosincu prošle godine dosudio iste kazne.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene