Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Schengen funkcionira"

Otkazan let na kojem je bio Božinović: "Nije prvi put, to se događa na zrakoplovima"

Svečarski let slobodnom šengenskom zonom ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću je pokvaren. Naumio je službeno iz Splita u Rim, ukrcao se u avion, ali se ubrzo vratio na pistu.

Let iz Splita za Rim na kojem je bilo oko 159 putnika otkazan je zbog indikacija tehničkog kvara, reporteru Dnevnika Nove TV Mariju Juriču potvrdili su Croatia Airlinesa.

Svi putnici su ušli u zrakoplov koji je pokrenuo motore i bio spreman za polijetanje, a onda se iznenada vratio i iskrcao sve koji su se nalazili u avionu što je mnogima poremetilo planove.

Među tim putnicima bio je i sam ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji u ponedjeljak ima sastanak s talijanskim kolegom.

"Nije ni prvi put, tehnički kvarovi se događaju na zrakoplovima. Ja vjerujem da će tijekom večeri naći neko alternativno rješenje za sve ljude koji putuju prema Rimu", rekao je ministar te odgovorio na pitanje misli li da će stići na sastanak: "Ja ću sigurno razmotriti sve opcije jer se radi o važnom sastanku. Migracije su važna tema, u Italiji možda i tema broj jedan".

Sve je na kraju ipak dobro završilo. Kako doznajemo, nakon odgode od tri sata, svi su se putnici ukrcali u zrakoplov koji je uspješno poletio za Rim. Ministar se ubrzo pohvalio i da su sretno stigli na odredište.

 

 

 

 

Pročitajte i ovo Zračna luka - 1 Schengenski režim Nema više kontrole osobnih dokumenata u zračnim lukama: "Ovo će biti dodatni poticaj i motivacija ljudima da dolaze u Hrvatske"

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršen važan proces Velika promjena uoči početka turističke sezone: Od ponoći je u hrvatskim zračnim lukama ukinut dio kontrola

Otkazivanje letova stvar je koja se događa i u šengenskom prostoru bez obzira što su ukinute granične kontrole, a ulazak u Schengen velika je stvar za naš turizam jer će se puno lakše i brže putovati, zbog čega se očekuje da će to donijeti i koji euro više.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene